Prijović iz vremena kad je u Varšavi igrao sa Miroslavom Radovićem (© Reuters)
Prijović iz vremena kad je u Varšavi igrao sa Miroslavom Radovićem (© Reuters)

Legija u ofanzivi na Prijovića, golgeter hoće u Panatinaikos

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.22. | 20:18

Vestern junajted potvrdio pregovore s Poljacima, a srpski golgeter se nada zvaničnoj ponudi Atinjana koji su takođe zainteresovani

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Aleksandar Prijović je obeležio prošlu sezonu u australijskoj A-ligi. Sa 13 golova na 27 mečeva bio je jedan od najzaslužnijih za prvu šampionsku titulu u istoriji Vestern junajteda, ali su male šanse da će ostati na Petom kontinentu.

Izabrane vesti

Dobre igre bivšeg srpskog reprezentativca nisu promakle klubovima iz Evrope, a najjače su izgleda zagrizli varšavska Legija i atinski Panatinaikos.

Interesovanje Legije, o kojem se pročulo pre nekoliko nedelja, sad je preraslo u zvanične razgovore između poljskog kluba za koji je Prijović igrao od 2015. do 2017. godine i čelnika Vestern Junajteda.

To je potvrdio i izvršni direktor kluba iz Melburna Kris Pehlivanis.

Bilo je kontakta s Legijom u vezi sa Aleksom. Javili su nam se“, kazao je Pehlivanis u izjavi za sajt ftbl.com.au i naglasio da će Vestern junajted tražiti obeštećenje, s obzirom na to da Prijović ima još dve godine ugovora s klubom. „Izuzetno poštujemo Prijovića i sve što je doneo u naš klub tokom prošle sezone. U fudbalu stvari mogu da se odigraju vrlo brzo i mi smo otvoreni za sve mogućnosti“.

Legiji bi planove mogao da pokvari Panatinaikos, koji se prema saznanjima australijskih medija ozbiljno interesuje za Srbina. I to nije sve: i Prijović bi vrlo rado prešao u redove slavnog grčkog kluba na čijoj klupi je Ivan Jovanović, saznaje sajt FTBL iz izvora bliskih 32-godišnjem napadaču. Koincidencija ili ne, tek izvršni direktor Junajteda Pehlivanis trenutno se nalazi u Grčkoj. Zvanično, na godišnjem odmoru...

Prijović je u živopisnoj karijeri, tokom koje je promenio 14 klubova iz deset zemalja, već igrao u grčkom šampionatu. Upravo iz redova Legije je januara 2017. prešao u solunski PAOK, gde je briljirao u naredne dve godine. U to vreme je debitovao i za reprezentaciju Srbije, u čijem dresu je upisao 13 utakmica i dva gola, uz učešće na Mundijalu u Rusiji 2018.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Australija 1A ligaVestern SidnejAleksandar PrijovićLegijaLegija VaršavaPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara