(Star sport)
(Star sport)

Legiji je naše tržište uvek privlačno: Sad razmatra Sameda Baždara

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 15:44

Partizan nije baš voljan da ga pusti, prelazni rok u Poljskoj traje do 22. februara

Pričalo se o klubovima iz „liga petice“ – i dalje se priča – međutim, ime Sameda Baždara sve češće se pominje i u Poljskoj. I to u kontekstu potencijalnog pojačanja Legije.

Kad je prošle sedmice prodao Ernesta Mučija Bešiktašu, klub iz Varšave se razleteo tržištem da pronađe zamenu 22-godišnjem Albancu. Novca svakako ima, iz Istanbula je na njegov račun leglo 10.000.000 evra i među opcijama koji figuriraju kao zamena nalazi se i Partizanov tinejdžer.

Izabrane vesti

Poljski mediji nisu sigurni da li je rukovodstvo Legije nanišanilo Baždara ili je iz Beograda dobilo preporuke da je reč o talentu čije bi karakteristike valjalo razmotriti. Naročito ako se zna da su ga ranije pratili skauti Juventusa u Volfzburga, kao i da je španski Valjadolid letos kontaktirao ljude iz Humskoj sa idejom da ga odvede.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, cela priča je tek u povoju i u ovom času ne deluje realno da Samed napusti Topčidersko brdo. Ruku na srce, prelazni rok u Poljskoj ističe 22. februara i vremena da se situacija promeni ima, mada, kako se može čuti od dobro upućenih ljudi, Legija motri i na druge opcije i probaće da se pojača igračem koji ima malo više iskustva, u rasponu od 26 do 28 godina. Baždar joj svakako jeste interesantan, ali u ovom času bi pre da dovede ofanzivca koji odmah može u prvi tim, naročito ako se zna da se klub bori za titulu (četvrto mesto na tabeli, šest bodova manje od lidera Jagjelonije).

Ne bi trebalo zanemariti činjenicu da je štoper Legije Radovan Pankov, da je na klupi Kosta Runjaić, te da istorijski, od Aleksandra Vukovića, do Miroslava Radovića, Legija ima dobre konekcije sa ovdašnjim tržištem i zato je logično što uzima u obzir svakog ko skreće pažnju.

Partizan nije baš zainteresovan da pusti Baždara u ovom trenutku, kad je sklopio tim u kome će mu, na pojedinim utakmicama, biti namenjena uloga startera. Ili makar da kao izmena više vremena provede na terenu nego jesenas. Tim pre što je, prema rečima trenera Igora Duljaja, odličan bio tokom pripremnog perioda.

Baždar ima 20 godina, a leta 2022. je produžio vernost klubu do juna 2026.


tagovi

Samed BaždarFK PartizanLegijaLegija Varšava

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara