Stadion Leha iz Poznanja (©AFP)
Stadion Leha iz Poznanja (©AFP)

Leh ne interesuje Superkup, na Rakov u mešanom sastavu

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.07.22. | 13:55

Tim iz Čenstohove favorit u borbi za pehar

Leh je učinio sve da izbegne da igra Superkup Poljske s Rakovim nedelju dana pre početka Ekstraklase. To je za tim iz Poznanja nepovoljan termin, za razliku od rivala iz Čenstohove, osvajača nacionalnog Kupa. Na kraju je, međutim, morao da popusti.

Železničari su pre tri nedelje pisali Fudbalskom savezu Poljske da ne bi želeli da igraju meč za prvi trofej u sezoni 9. jula, jer je termin smešten između dva teška duela s Karabagom u sklopu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Ovo je za Leh veoma važan period, jer se klub suočava sa teškim rivalom na putu do grupne faze nekog od evropskih takmičenja, a kako je prvi sudar u Poljskoj rešio u svoju korist minimalnim rezultatom uprkos boljoj igri prvaka Azerbejdžana, jasno je da ga u revanšu čeka težak posao.

20.10: (2,75) Leh (3,15) Rakov (2,50)

U međuvremenu, Rakov nema tih problema, jer evropske obaveze ima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije sa Astanom. Dakle, ekipa u kojoj igra srpski defanzivac Milan Rundić nema razloga da kalkuliše, dok će Leh biti primoran da u boj pošalje većinu rezervi jer su mu kvalifikacije za Ligu šampiona važnije.

Aktuelni šampion Poljske u nove izazove krenuo je sa Jonom van den Bromom na mestu trenera, i bez jednog od najboljih krila lige Jakuba Kaminskog, koji je za 10 miliona evra prešao u Volfzburg. S druge strane, najveća akvizicija Leha je portugalski kreativac Afonso Souza iz Belenensesa plaćen 1.200.000 evra.

Rakov se nije osipao, već je pazario napadača Fabijana Pjaseckog iz Šlonska za 200.000 evra, i doveo na pozajmicu Stratosa Svarnasa iz AEK-a. Dodajmo i da je Rakov neporažen na šest proteklih dvoboja sa Lehom.

SUPERKUP POLJSKE

Subota

20.10: (2,75) Leh (3,15) Rakov (2,50)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

PoljskaLeh PoznanjRakov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara