Nil Lenon (©Reuters)
Nil Lenon (©Reuters)

Lenon na izlaznim vratima, iskusni Strahan favorit da ga nasledi u Seltiku

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.11.20. | 14:00

Poslu se nada i bivši trener Bornmuta Edi Hau

Jako loš početak sezone za Seltik. Ispali su najpre u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od mađarskog Ferencvaroša (nisu u ranijoj fazi ispali poslednjih 15 godina), domogli su se grupne faze Lige Evrope, ali su nakon četiri kola ostali bez šansi za plasman u narednu fazu. U Premijeršipu kaskaju 11 bodova za vodećim Glazgov Rendžersom, doduše uz dve utakmice manje, ali to ne menja stvar tako da su po prvi put od 1958. godine doživeli četiri vezana poraza kod kuće.

Trener Nil Lenon je već neko vreme na tankom ledu, a nakon jučerašnjeg poraza od Ros Kauntija u kupu (0:2) postalo je poprilično jasno da je završio i ovu epizodu na klupi slavnog tima za koji je nekada i nastupao. Čini se da je toga svestan i sam stručnjak.

Izabrane vesti

"Ako nastavite da gubite, postoje očekivanja od kluba, postoje zahtevi za uspehom i zahtevi za pobedama, potpuno sam svestan toga. Ne stojim ovde nasmejana lica tvrdeći da je sve u redu, jer nije. Ali mi ćemo uraditi sve što možemo, ako budemo dobili priliku, da preokrenemo stvari. Današnji rezultat ne bi pomogao, gledajte to tako", izjavio je Lenon nakon šokantnog poraza.

Dakle, sva je prilika da će Seltik menjati trenera, a kandidata je nekoliko, favorit je u ovom trenutku iskusni Gordon Strahan.

Gordon Strahan (©Reuters)Gordon Strahan (©Reuters)


Bivši selektor Škotske je bez posla od 2017. godine, kada je i napustio kormilo reprezentacije, a Seltik je već vodio u periodu od 2005. do 2009. godine. Osvojio je tada tri titule u Premijeršipu, jedan Kup Škotske i dva Liga kupa. Tokom 24-godišnje trenerske karijere predvodio je i Koventri, kao i Sautempton i Midlzbro, a sada bi nakon trogodišnje pauze mogao da se vrati na Parkhed.

On nije i jedini kandidat, poslu u škotskom velikanu nada se i bivši trener Bornmuta Edi Hau, koji je pre samo par godina figurirao kao potencijalna zamena za Arsena Vengera u Arsenalu, ali je na kraju ostao na Vitaliti stadionu gde je letos ostao bez posla nakon ispadanja u niži rang, do kojeg je došlo spletom zaista nesrećnih okolnosti. Hau se dokazao kao odličan trener u Premijer ligi, čini se da bi mogao da bude jako dobar izbor, ali u ovom trenutku je Strahan, kako stoje stvari, prva želja uprave Seltika.

Stidljivo se pominje i mogućnost da legendarni švedski napadač Henrik Larson dobije priliku da se vrati u klub, on trenutno obavlja ulogu asistenta Ronalda Kumana u Barseloni.



tagovi

Nil LenonSeltikGordon StrahanEdi HauHenrik Larson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara