Fudbaleri Klub Amerike (Foto: AFP)
Fudbaleri Klub Amerike (Foto: AFP)

Leon od gotovog napravio veresiju, Klub Amerika dominantno čuva prvo mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 05:53

Lider iskoristio kiks najbližeg pratioca

Uspeo je Leon da od gotovog napravi veresiju. Imao je dva gola prednosti, priliku da sa penala reši meč, ali ju je propustio, pa se sa gotovanja Tigresu vratio sa samo jednim bodom - 2:2 (2:1). Kiks tima iz Guanhata iskoristio je lider Klub Amerika i pobedom nad Mazatlanom na svom terenu datno se učvrstila na prvoj poziciji - 2:0 (1:0).

Uzbudljivo je u San Nikolasu bilo od samog starta. Nizale su se šanse na obe strane, da bi Leon po isteku pola sata igre u razmaku od dva minuta realizovao dve svoje i tako stekao kapitalnu prednost. I istu mogao da uveća sa bele tačke u 41. minutu, čime bi otklonio pitanje pobednika. Međutim, strelac drugog gola Anhel Mena, sa velikom dozom samopouzdanja preuzeo je odgovornost i promašio čitav gol iz penala.

Izabrane vesti

Samo dva minuta kasnije strašnim drop-kik udarcem kaznio ga je Rajmundo Fulhensio i pred odlazak na odmor prepolovio prednost rivala. Drugo poluvreme proteklo je u poluprilikama i činilo se da će Leon prekinuti niz od dva remija, međutim, samo ga je produžio. Luis Kinjones je na sjajan način primio loptu Gvida Pizara u trećem minutu nadoknade i doneo bod Tigresu.


Klub Amerika je do trijumfa stigla na dominantan način, ne dozvolivši Mazatlanu ni jedan udarac ka svom golu. Klub iz Meksiko Sitija je rivala načeo u 29. minutu, posle akcije po desnoj strani, sa koje je Benedeti oštrim centaršutem pronašao Fidalga na petercu, a ovaj iz prve sproveo loptu u mrežu. I potom mučenje protivnika, preko 40 minuta je Klub Amerika davila Mazatlan kao zmija žabu i u 72. minutu, nakon dvominutnog proveravanja gola VAR tehnologijom, presudila gostima.

Nije Klub Amerika preterano efikasna ove sezone, nijenom nije postigla više od dva gola, ali ih i vrlo retko prima. Na dosadašnjih osam utakmica u Aperturi mrežu je sačuvala na pet i receptom da nade o tituli počivaju na čvrstoj odbrani dominantno čuva lidersku poziciju.


MEKSIKO 1 (APERTURA) – 8. KOLO

Subota

Puebla – San Luis 2:2 (0:1)

Huarez – Kruz Azul 2:1 (2:1)

Tihuana – Santos Laguna 2:1 (1:0)

Atlas - Monterej 2:1 (0:1)

Nedelja

Tigres - Leon 2:2 (1:2)

Klub Amerika - Mazatlan 1:0 (1:0)

04.00: (1,40) Klub Amerika (4,30) Mazatlan (7,50)

23.55: (2,70) Pumas (2,90) Gvadalahara Čivas (2,75)

Ponedeljak

02.00: (2,75) Keretaro (2,95) Nekaksa (2,65)

04.00: (2,15) Pačuka (3,25) Toluka (3,25)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1Klub AmerikaLeonTigres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara