Kilijan Mbape, Dani Karvahal i Luka Modrić (©Reuters)
Kilijan Mbape, Dani Karvahal i Luka Modrić (©Reuters)

Leonardo: Nismo Mbapeu ponudili 200.000.000 evra! Učinićemo sve da ostane, iznos ispisujem na kraju

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.03.22. | 02:11

Sportski direktor Pari Sen Žermena kaže da će mu biti dovoljna dva minuta za poslednu stavku, samo francuska zvezda da pristane

Vrte se u fudbalu basnoslovne cifre i sve su veće iz godine u godinu. Pamet da ti stane. A, svaku granicu mogao bi da probije Kilijan Mbape ukoliko odluči da se prikloni, odnosno ostane veran arapskom carstvu sa sedištem na Parku prinčeva.

Pred Kilijana Mbapea će biti stavljena bezobrazna ponuda, ona koja se teško odbija. Može je potencijalno nadjačati samo dečački san i duša sanjara, ako za takve uopšte ima mesta u modernom fudbalu, teškoj industriji ovoga doba. Prvog dana meseca marta lansirana je informacija da je Pari Sen Žermen krenuo u totalnu ofanzivu, da je položio sve karte i pred Mbapea bacio ponudu koja glasi: svogodišnji ugovor, plata od 50.000.000 evra neto na godišnjem nivou i pride 100.000.000 evra samo za potpis. Dezinformacija! Bar tako tvrdi Leonardo, sportski direktnor Parižana.

Izabrane vesti

Demantovao je natpise Leonardo, ali je najavio i da Pari Sen Žermen neće odustati sve dok Mbape ne bude stavio autogram i produžio vernost klubu. Ili bude išarao hartiju na stadionu nekog drugog kluba...

“To nije tačno”, rekao je za L’Ekip sportski direktor Pari Sen Žermena.

Na Mbapeovu adresu sa Parka prinčeva nije stigla vrtoglava ponuda - sve skupa 200.000.000 evra za dve godine - o kojoj je pisao list Parizijen, što ne znači da neće. Za sada je na stolu nema, ali jasno je da Pari Sen Žermen neće žaliti novac kako bi zadržao jednog od najboljih fudbalera današnjice u svojim redovima.

“Konkretna ponuda nije data. Postoji važan element: mislimo da će poslednja stvar koju ćemo staviti na ugovor biti iznos. Želimo da napravimo najbolje uslove za njega, kako bi postao što bolji igrač. Da stavim iznos biće mi potrebno dva minuta”. 

Arapski vlasnici žele da dobiju taj rat sa Real Madridom, spreče stvaranje novih “Galaktikosa” i nastave sa građenjem projekta oko Kilijana Mbapea. Možda će konačan ishod te bitke zavisiti i od one u Ligi šampiona između dva kluba. Mbape je na Parku prinčeva napravio razliku i samo zahvaljujući njegovom majstorstvu Sveci na revanš u španskoj prestonici nose gol prednosti. 

Kilijan Mbape (©Reuters)Kilijan Mbape (©Reuters)

“UČINIĆEMO SVE DA GA ZADRŽIMO” 

Više Leonardo ne okoliša. Primarni cilj Pari Sen Žermena je ostanak Kilijana Mbapea u Gradu svetlosti. Pitanje je samo dokle će Parižani gurati i hoće li se voditi onom “cilj opravdava sredstvo”. A, finansijskih sredstava im od upliva arpaskih petro-dolara ne manjka. Imaju Sveci novca u izobilju, on neće biti kamen spoticanja. 

Kako vreme odmiče, tako rastu šanse Pari Sen Žermena. Pre koji mesec merile su se jednocifrenim procentima, “viđen” je bio Mbape kako oblači beli dres i ostvaruje dečački san. Sada je ta slika u izmaglici... Real Madrid nema novca koliko ga ima francuski klub, koji je trenutno bliži prolasku u narednu fazu Lige šampiona i borbi za “ušati pehar”. I opasno pritiska igrača da produži saradnju, u danonoćnoj je ofanzivi. 

“Imamo mogućnosti. Dokle god ne potpiše, pokušaćemo sve, učinićemo sve da ga zadržimo. On je voljen, cenjen i poštovan. Za deset godina Katar je uveo Pari Sen Žermen u red velikana. Ono što je moglo da se oseti u subotu uveče na stadionu bilo je večičanstveno. Nešto se stvara, ne samo za njega”, poručio je Leonardo.

Revanš osmone finala Lige šampiona na Santjago Bernabeuu se bliži, posle njega će verovatno biti jasniji konačan ishod: Mbapeov ostanak u francuskom carstvu ili odlazak u najveću fudbalsku imperiju...


tagovi

Pari Sen ŽermenKilijan EmbapeLeonardo

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara