Mbape i Nejmar (©Reuters)
Mbape i Nejmar (©Reuters)

Leonardo: Razgovaramo sa Nejmarom i Mbapeom, ali neće biti lako

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.11.20. | 14:07

"Ne zaboravite da je Pari Sen Žermen pretrpeo finansijske gubitke tokom godine, u komplikovanoj smo situaciji", ističe sportski direktor Svetaca

Kilijanu Mbapeu projektovano mesto Karima Benzeme sledećeg leta, Nejmaru povratak kod Lionela Mesija. Tako su otprilike izgledale glasine španskih medija tokom letošnje fudbalske pijace. A Pari Sen Žermen? Neka se snalazi. Samo što se i na Parku prinčeva nešto pitaju, jer su obojica pod ugovorom sa viceprvakom Evrope. Problem je što se saradnji bliži kraj - u slučaju obojice, ona se po slovu ugovora prekida leta 2022. godine - pa su se u Parizu upalile lampice. Sportski direktor Leonardo se aktivirao i već otpočeo pregovore sa udarnim iglama tima, što je i potvrdio u razgovoru za RMC Sport.

Štaviše, Brazilac je u intervjuu za pomenutu francusku radio-stanicu do detalja ogolio planove Pari Sen Žermena u predstojećem periodu. Za početak – ono najbitnije.

Izabrane vesti

Započeli smo pregovore sa Nejmarom, Mbapeom i Di Marijom, čak i sa Bernatom i Drakslerom, oko produžetka njihovih ugovora i intenziviraćemo ih u narednim nedeljama. Ne zaboravite da je Pari Sen Žermen pretrpeo finansijske gubitke tokom godine, u komplikovanoj smo situaciji, neće biti lako. Ali u direktnim smo kontaktima sa Mbapeom i Nejmarom”, otkrio je Leonardo.

Nakon poraza od Lajpciga prethodne nedelje Pari Sen Žermen je znatno sebi otežao put do nokaut faze. Posle tri kola ima svega tri boda i isto toliko manje od Mančester Junajteda i pomenutog Lajpciga. Priče o mogućem odlasku Tomasa Tuhela ponovo su podgrejane, ali ih je Leonardo danas ohladio.

Moramo da podržimo trenera. Sa Tuhelom smo razgovarali i rekli mu da nam se ne sviđaju medijski napisi. Pričali smo i sve razjasnili. Nikada nismo razmišljali o tome da ga smenimo, nismo zvali nikoga. Mnogi pričaju, mnogi žele da dođu, ali klub nikada nije stavio novo ime na listu kojim bi zamenio Tuhela. Vreme je da se osvrnemo na ciljeve. Imamo malih problema i trenutak je da se svi fokusiramo na njih.”

Tuhel u razgovoru sa Leonardom i Butragenjom (©Reuters)Tuhel u razgovoru sa Leonardom i Butragenjom (©Reuters)

Potom se sportski direktor Parižana posebno osvrnuo na povezivanje Mbapea sa Realom.

Ima previše informacija i u španskim klubovima je mnogo glasina. Istina je da smo pričali direktno sa Kilijanom. Pari Sen Žermen je u teškoj poziciji, ali će kroz pet godina biti lider. Ima timova koji su napravili velike stvari i polako ulaze u probleme. Mi imamo mlade, ali vrlo iskusne igrače. Nejmar i Mbape su među trojicom najboljih fudbalera sveta, pošto Ronalda i Mesija polako stižu godine. To je ideja. Vidim budućnost i to je ono na čemu radimo. Znamo da je ova sezona čudna i teška, da ćemo morati da igramo svaki meč bez gledalaca i da neće biti prihoda.”

Pari Sen Žermen je godinama unazad jedan od najaktivnijih klubova na fubalskom tržištu. Ovoga puta situacija je nešto drugačija.

Moramo prvo da izračunamo gubitke. Potom moramo da obnovimo ugovore igračima. Tek onda ćemo videti koliko možemo da uložimo. Nismo mislili da ćemo morati da igramo celu sezonu bez publike. Ne možemo da pričamo o sumi novca, ali je lako izračunati. Prošle godine smo izgubili između 15 i 20 odsto, a ove godine gubici će biti još veći. Ali iskreno, u Pari Sen Žermenu postoje kapaciteti i sredstva za prevazilaženje krize. Drugi klubovi će se dosta više mučiti. Naše ambicije su uvek ogromne, a kada vidite šta smo sve već uradili...”

Među fudbalerima koji su ovog leta stigli na Park prinčeva pomalo neočekivano našao se i Mojze Ken. Na kraju se ispostavilo kao odličan potez, pošto je mladi Italijan u odsustvu Maura Ikardija odličan na startu sezone. Međutim...

Nemamo opciju da otkupimo Mojzea Kena, nažalost. Ovde je na suvoj pozajmici iz Evertona. Ken je odličan napadač i za budućnost, ali su pozajmice u Engleskoj nešto drugačije. Opcija kupovine ne postoji u našem dogovoru sa Evertonom”, ističe Leonardo.


tagovi

Kilijan EmbapeNejmarLeonardoPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara