Foto: Reuters
Foto: Reuters

Leonardo razlog poraza našao u sudijama: Osećali smo se kao da pucaju u nas

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 02:54

Direktor Parižana istakao ulogu arbitara u porazu od Nanta (1:3)

Tri lopte u mreži Pari Sen Žermena ispostavile su se kao nedostižna prednost Nanta te je lider šampionata Francuske pretrpeo drugi poraz u prvenstvu ove sezone. Udarac koji su Kanarinci zadali gostima nije se u velikoj meri odrazio na Parižane imajući u vidu veliku bodovnu prednost u odnosu na konkurente, ali je Leonardo imao povoda za nezadovoljstvo. Direktor Pari Sen Žermena međutim krivce za poraz našao je van svojih redova.

Izabrane vesti

"Denis Apija nije dobio žuti karton kada je dosuđen penal nad Mbapeom, a drugi karton doneo bi isključenje. Bilo je dosta sudijskih grešaka potom nad našim igračima. Arbitar je razmišljao: to je Nejmar neću suditi, neću svirati toje Mbape, Mesi, to je Pari Sen Žermen... Prihvatili smo poraz, iz njega ćemp steći pouku", kazao je Leonardo.

Parižani su porazom baili u senku nedavnu pobedu protiv Reala (1:0) u Ligi šampiona.

"Bilo je mnogo grešaka, stvari koje nismo uradili. Moramo da znamo posle utakmice Lige šampiona da na adekvatan način odigramo i u domaćem prvenstvu. Pričaćemo o tome. Ipak, sa sudijom smo se danas osećali kao da smo mu na nišanu, da puca na nas. Svaka utakmica je različita. Znamo da je nantu duel sa nama bio veoma važan. Desila se situacija da je sve protiv nas. Sve tri strane bile su protiv nas, govorim o jasnim činjenicama".

Iako je akcenat stavio na druge faktore Leonardo nije oslobodio odgovornosti ni igrače.

"Mnoge stvari u našoj igri mi se nisu dopale. O tome će razgovarati trener i igrači, ne želim da ja na tehničkom nivou donosim sud. Inače ne gubimo 1:3, ali ukoliko si jak moraš da se izdigneš iz ovoga. Igrači su počeli da misle da je nemoguće izdići se, a potom su sudije doprinele. Glavni arbitar nije želeo ni da priča, imao je stav da on sve zna. Tražimo malo poštovanja".

Na pitanje da li je Pari Sen Žermen poražen zbog sudije Leonardo je ipak odgovorio negativno.

"Nisam to rekao. Ne počinjite, pogledajte snimke pa da pričamo o suđenju".

Ni tri primljena gola nisu bila povod Leonardu da kao krivce istakne igrače.

"Možemo reći da smo izgubili meč, da je trebalo da se izvučemo iz određenih situacija... Stvorili smo deset šansi. Deset šansi! Nažalost, nismo uspeli. Prihvatamo to, ali govorim o činjenicama koje su za mene vrlo jasne", kazao je Leonardo.


tagovi

Leonardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara