Danel Sinani, reprezentativac Luksemburga (©Reuters)
Danel Sinani, reprezentativac Luksemburga (©Reuters)

Lepota Lige nacija: Derbi grupe meč između Luksemburga i Turske

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 14:03

Oba tima bi eventualnom pobedom na susretu koji je na programu u subotu od 20.45 napravili ogroman korak ka plasmanu u B diviziju, ali i baražu za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj

Da UEFA nije osnovala Ligu nacija, teško da bismo ikada bili u prilici da napišemo da je meč između Luksemburga i Turske derbi. Međutim, zaista jeste, barem kada je u pitanju treći nivo najmlađeg takmičenja reprezentacija na Starom kontinentu. Susret koji je na programu u subotu od 20.45 časova mogao bi da odluči pobednika Grupe 1 C divizije.

Posle prva dva kola ove dve selekcije su na deobi prvog mesta, jedinog koji vodi u viši rang i baraž za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj. Oba tima su ostvarili po pobedu nad Farskim Ostrvima i Litvanijom, pa imaju maksimalan učinak.

Izabrane vesti

Za Tursku je to i bilo očekivano. Posle neuspešnog baraža za Mundijal u Kataru, gde je poslednja prepreka u vidu Portugalije bila neprelazna, izabranici Stefana Kunca su se brzo regrupisali. Na otvaranju Lige nacija su pobedili Farska Ostrva sa 4:0, a potom su razbili u Viljnusu Litvaniju sa 6:0. Kada pogledamo formu, Turska je favorit, ne samo večeras, već i generalno za ekspresni povratak u B diviziju, iz koje ju je eliminisala Srbija pre godinu i po dana.

Rezultati Luksemburga su sa druge strane za svaku pohvalu. Rival Orlova u minulim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo je na početku Lige nacija razmišljao samo o opstanku, a deluje da ga je već ostvario. Sada su apetiti porasli, ali koliko su želje realne pokazaće im susret sa Turskom.

20.45: (6,50) Luksemburg (4,10) Turska (1,53)

Prethodna dva meča su Luksemburžani igrali kao gosti, golovima Danela Sinanija su savladali Litvaniju sa 2:0, a potom je pogodak Žersona Rodrigeza iz penala bio dovoljan za trijumf na Farskim Ostrvima minimalnim rezultatom.

Poslednji put su se Luksemburg i Turska sastali u prijateljskom meču 2015. godine. Tada su Turci slavili sa 2:1, pogotkom Hakana Čalhanoglua u 87. minutu. Vezista Intera je i sada u konkurenciji za meč, a od Kunca zavisi da li će igrati. Protiv Farana je Čalhanoglu odigrao svih 90 minuta i zabeležio je jednu asistenciju, dok je protiv Litvanaca odigrao samo jedno poluvreme.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA (C DIVIZIJA) – 3. KOLO

Grupa 1, subota

18.00: (2,60) Farska Ostrva (2,95) Litvanija (3,00)

20.45: (6,50) Luksemburg (4,10) Turska (1,53)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija TurskeFudbalska reprezentacija Turskereprezentacija LuksemburgaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara