Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Lepotica Pavlovića, povreda Markovića, ljutnja Stanojevića: Samo daj pas, bilo kome i - igraj brže

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.10.20. | 17:51

Crno-beli se plasirali u osminu finala Kupa Srbije pobedom nad OFK Bačkom, debitovao Bajbek, sebični Asano na kraju stavio tačku - 2:0

Rezultatski oporavak posle dva remija - igrački ostanak u ljušturi prosečnosti. Prošao je Partizan prvu stanicu na putu ka finalu Kupa Srbije, nagovestio da ga zanima letos izgubljeni trofej i shvatio da će morati još mnogo znoja da prolije ne bi li se maja naredne godine podičio peharom. Mada je OFK Bačka savladana, niko u Humskoj 1 ne bi smeo da bude preterano zadovoljan ishodom meča šesnaestine finala - 2:0.

Ponajviše zbog načina na koji je Parni valjak delovao u polju. Tromo. Jednako zbog utiska da je dojučerašnjem članu Prve lige dozvolio da ga (pre)često ugrožava. Jedino što crno-beli vidljivo imaju kvalitetnije pojedince, sposobne da pre ili kasnije naprave razliku i kad ostatku tima ne ide.

Izabrane vesti

I opet je odgovornost pala na pleća junoša. Kao što je Crvenu zvezdu pre tri dana načeo Filip Stevanović, tako je Partizan ka trijumfu pogurao Lazar Pavlović. Iz druge šanse na utakmici - prvu propustio Svetozar Marković tukavši glavom iznad prečke - mladi vezista je opravdao iznenadni proboj u startnih 11, potvrdivši da je specijalista za kup mečeve. U martu je sa dva dalekometna hica razoružao Spartak, danas dijagonalom sa 25 metara nije dao golmanu Aleksi Milojeviću ni šansu da interveniše.

Taj pogodak talenta iz "klase 2001" bio je vrhunac prvog poluvremena. Kraj već na početku. Sve do odlaska na pauzu Partizan je igrao toliko sporo, u širinu, neubedljivo i bez ideje da je naterao trrenera Aleksandra Stanojevića da podvikne:

"Daj pas, bilo kome, samo ga daj! Igraj brže", prolamao se glas mladog stručnjaka praznim tribinama stadiona u Humskoj.

Odzvanjao je i posle centaršuta Aleksandra Miljkovića - nikom.

"Miljko? Ko da skoči?", širio je Stanojević ruke ukazujući desnom beku da u ofanzivnom delu tima nema igrača sposobnog da dominira u vazduhu.

Sa pet promena u odnosu na 163. večiti derbi (počeli Nemanja Stevanović, Bojan Ostojić, Ivan Obradović, Lazar Pavlović i Aleksandar Lutovac), kadrovska problematika domaćina dodatno se uvećala u ranoj fazi meča. Povredio se Lazar Marković, projektovan da počne kao špic u formaciji 4-1-4-1. I izdržao pet minuta!? Bol u mišići zadnje lože nekadašnjeg reprezentativca primorao je Stanojevića da uvede Denisa Stojkovića, pošalje u napad Takumu Asana i ništa od toga nije dalo rezultat, iako je u nadoknadi prvog dela Lutovac izbio sam pred Milojevića, a čuvar mreže OFK Bačke ovoga puta demonstrirao kvalitet potvrđen sigurnim intervencijama u nastavku.

Nalik prvenstvenom meču, Palančani su u prvom delu teško stizali do kaznenog prostora favorita. Kad bi to učinili nisu uspevali da u njega uđu, već su se odvažili na udarce sa velike udaljenosti. Ambiciozni pokušaj Marka Pantića proleteo je iznad prečke, dalekometna paljba Krste Đorđevića - u Superligi strelca efektnog gola baš u Humskoj - završila u rukavicama Nemanje Stevanovića i tad je delovalo da gosti nemaju snage za više.

Kakva varka! Drugo poluvreme - druga priča. Samo što se krenulo s centra, ekipa Dejana Rađenovića je izborila prekid, posle karambola lopta se odbila pred Luku Pisačića, a centarfor OFK Bačke tukao u - prečku! Desetak minuta kasnije isti igrač se sam izborio za poziciju i sjajnu šansu "potrošio" udarcem iznad prečke. Bilo je u igri Rađenovićevih pulena više energije, trke, smisla, opet su kao u nedavnoj borbi za bodove tokom drugih 45 minuta pokazali sposobnost da lepo kombinuju i drže loptu. Ovoga puta ne i da poentiraju.

Kao da vidljivo hrabriji pristup plavih nije predstavljalo dovoljno snažno upozorenje domaćinu, koji se u nekim trenucima mučio da iznese loptu na protivničku polovinu, a u pojedivnim solirao. Prednjačio bi u tome uspeo Takuma Asano, još jednom je ispoljio odlike sebičnosti, završio akciju udarcem u Milojevića bez obzira što je imao samog, i danas neubedljivog, Jojića i razbeseneo Aleksandra Stanojevića u restruktivnom prostoru na početku drugog poluvremena.


Odmah zatim Stanojević je pokušao da razmrda ekipu uvođenjem Filipa Stevanović - i uspeo - te debi minutima Žana Kristofa Bajbeka (golim okom se vidi da nije spreman), da bi definitivno odahnuo kad je, posle nekoliko propuštenih prilika, Japanac Asano potvrdio plasman u osminu finala. Mogao je Bajbek do gola, ali je njegov udarac u zaostavnom vremenu otišao preko gola.

Tamo će Partizan morati bolje, jer ovako kako sad izgleda - ne obećava. Trenerove reči o tome najbolje svedoče.

PARTIZAN – BAČKA 2:0 (1:0)

/Pavlović 7, Asano 75/

Stadion: Partizana.

Igra se bez prisustva publike.

Sudija: Nenad Minaković.

PARTIZAN (4-4-2): Stevanović – Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović – Zdjelar, Pavlović (od 55. Stevanović), Lutovac (od 55. Baebek), Jojić – L. Marković (od 6. D. Stojković) (od 45. Natho), Asano.

BAČKA (4-5-1): Milojević – Jovanović, Škorić, Rađen (od 31. Tomović), Mijatović - Pantić (od 73. Krčmarević), Eskić, Šabat, Đorđević, Gavrić – Pisačić (od 63. Ratković).

KUP SRBIJE – ŠESNAESTINA FINALA

Sreda

Mačva - Metalac 1:2 (0:0)

IMT - Inđija 2:1 (1:1)

Kabel - Radnik 3:4 (3:1)

Mladost - Dinamo (V) 3:0 (2:0)

Novi Pazar - Čukarički 1:3 (1:1)

Rad - Kolubara 0:0 - 5:3 pen

Radnički Pirot - Proleter 0:2 (0:0)

Trajal - TSC 0:2 (0:0)

Voždovac - Grafičar 2:2 (0:2) - 4:2 pen

Smederevo - Radnički 1:2 (0:2)

Sušica - Spartak 0:2 (0:0)

Jedinstvo - Vojvodina 0:2 (0:0)

Partizan - Bačka 2:0 (1:0)

18.00 (2.15) Javor (3.45) Radnički Kragujevac (3.35)

Utorak

Napredak – Žarkovo 2:1

Odloženo

Crvena zvezda – Zlatibor


tagovi

Aleksandar StanojevićLazar PavlovićDenis StojkovićTakuma Asano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara