Harvi Barns (Reuters)
Harvi Barns (Reuters)

Lester krupnim koracima beži iz zone ispadanja: Prat pokazao Rodžersu da bi morao više da ga koristi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 23:24

Belgijanac sjajno odmenio suspendovanog Džejmsa Medisona

Ako se setimo da je Lester počeo sezonu osvojivši samo jedan bod u prvih sedam utakmica, onda mirne duše možemo da konstatujemo da su Lisice oživele. U poslednja četiri kola ekipa Brendana Rodžersa osvojila je sedam od mogućih 12 bodova i sada već krupnim koracima hita ka sigurnoj zoni. Raspoloženje u taboru Lestera debelo se popravilo nakon što je večeras, u 12. kolu Premijer lige savladan Lids (2:0), koji suprotno Lester, nakon što je otvorio sezonu sa sedam bodova iz tri kola, tone sve dublje.

Nije domaćinu smetala činjenica da je jedan od najboljih fudbalera tima Džejms Medison morao da odmara zbog suspenzije. Odmenio je sjajnog Engleza Denis Prat i odmah iskoristio priliku da pokaže Rodžersu da je pogrešio što mu je od starta sezone davao priliku na kašičicu i uglavnom ostavljao da presedi čitave mečeve na klupi. Došao je Prat na King Pauer stadion iz Sampdorije pre više od tri godine u transferu vrednom 19.200.000 evra, ali se nikada nije nemetnuo kao ozbiljniji faktor u Lester (66 utakmica, tri gola, pet asistencija).

Izabrane vesti

Glad za fudbalom belgijski centralni vezista je pokazao kod oba pogotka. Neposredno pre vodećeg osetio je trenutak da pritisne rivala i ukrade mu loptu. Par sekundi kasnije, bio je asistent za auto-gol Robina Koha. Čak i da Nemac nije sproveo loptu u svoju mrežu, iza njegovih leđa vrebao je brzonogi Harvi Barns.

Međutim, Barns je svoju priliku ugrabio nekih petnaestak minuta kasnije, po isteku pola sata igre. Besprekornu timsku akciju osmislili su fudbaleri Lestera. Počev od Tilemansovog otvaranja Timotija Kastanja, zatim belgijske kombinacije sa Pratom koji je požrtvovano uklizao i omogućio ono što će se ubrzo desiti. Peta Vardija, završni pas Duzberi Hola i egzekucija Barnsa.

U prvom poluvremenu Rodžersovi puleni nisu dozvolili rivalu udarac u okvir gola. U nastavku su se shodno rezultatu povukli, ali je odbrana izdržala, te je Lester treći put od starta sezone, odnosno treći put u poslednje četiri utakmice uspeo da sačuva mrežu netaknutom.


PREMIJER LIGA - 12. KOLO

Utorak

Brajton - Notingem Forest 0:0

Kristal Palas - Vulverhempton 2:1 (0:1)

/Eze 47, Zaha 71 - Traore 32/

Sreda

Bornmut - Sautempton 0:1 (0:1)

/Adams 9/

Brentford - Čelsi 0:0

Liverpul - Vest Hem 1:0 (1:0)

/Nunjez 22/

Njukasl - Everton 1:0 (1:0)

/Almiron 31/

Mančester Junajted - Totenhem 2:0 (0:0)

/Fred 47, Fernandes 68/

Četvrtak

Fulam - Aston Vila 3:0 (1:0)

/Rid 36, Mitrović 68p, Mings 83/

Lester - Lids 2:0 (2:0)

/Koh 16ag, Barns 35/

Odloženo

Arsenal - Mančester Siti



tagovi

Harvi BarnsLester SitiLesterLids JunajtedlidsDenis Prat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara