Elina Svitolina
Elina Svitolina

WTA MONTEREJ: Svitolina i Konta guraju ka obračunu u finalu

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.03.20. | 15:48

Prva i druga nositeljka viđene su u borbi za titulu, a večeras ih čekaju četvrtfinalni dueli

Mali, ali veoma kvalitetan turnir koji se održava u planinama severnog Meksika u gradu Montereju (tvrda podloga na otvorenom, nagradni fond 251.750 $) dogurao je do četvrtfinala koje se igra večeras.

RASPORED MEČEVA (+7 Č)

Izabrane vesti

Prva nositeljka i bez sumnje veliki favorit za osvajanje titule, Elina Svitolina koja je u suštini u Monterej više došla zbog prilagođavanja na tamošnju vremensku zonu pred velike turnire koji slede u Indijan Velsu i Majamiju nego što joj taj trofej nešto znači u već velikoj karijeri.

Bilo kako bilo, Ukrajinka će, kao i u prethodbna dva kola imati lak zadatak. Protivnica joj je praktično anonimna Kanađanka Lejla Fernandez, trenutno 126. na svetskoj lestvici og koje ne očekujemo značajan otpor.

Ako se iz gornjeg dela žreba očekuje da se u borbu za titulu probije Svitolina, onda iz donjeg je to Džoana Konta. Nekadašnja treća igračica sveta igra protiv veoma talentovane koleginice, 18-godišnje Anastasije Potapove. Ruskinja je trenutno 89. na svetu i očekujemo da pruži jak otpor, možda i da dogura meč do trećeg seta.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara