©Reuters
©Reuters

Lesteru se srušila sezona kao kula od karata! Čelsi porazom do Lige šampiona, Liverpul treći, Bejl odveo Pevce u Evropu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.05.21. | 18:54

Tragična završnica sezone za ekipu Brendana Rodžersa

Cela sezona je bila gotovo perfektna za Lester, sve negde do početka aprila, kada je ekipa Brendana Rodžersa polako počela da gubi dah u trci sa gigantima Premijer lige, i na kraju, u poslednjem kolu, ostala bez toliko željenog plasmana u Ligu šampiona, iako je preko 200 dana bila među četiri najbolja tima. Tamo su se na kraju pored dva Mančestera našli Liverpul i Čelsi. Plavci su poraženi na Vila Parku (1:2), ali ih to nije skupo koštalo, pošto je Lester posle preokreta izgio od Totenhema na svom terenu (2:4). Liverpul je završio kao treći, zahvaljujući laganoj pobedi nad Kristal Palasom (2:0), a jedan od heroja dana je i Vest Hem, koji je bio ubedljiv protiv Sautemptona (3:0) i tako overio učešće u Ligi Evrope.

Totenhem je završio kao sedmi, zahvaljujući golovima Gereta Bejla u 87. i 93. minutu i tako dobio bitku sa Arsenalom za Konferencijsku ligu. Lisice su vodile u dva navrata golovima Džejmija Vardija, ali su se Pevci dva puta vraćali, prvo preko Kejna, potom autogolom Šmajhela, a onda se Bejl i zvanično slomio otpor Rodžersovog tima u samoj završnici. Sve do sredine drugog poluvremena delovalo je da Lester ima sve u svojim rukama. Vardi je u 52. minutu uspeo da nasamari Entonija Tejlora, ali i arbitre u VAR sobi, pošto je iskoristio kontakt sa Dejvisonom Sančezom u kaznenom prostoru i lukavo iscenirao povlačenje, posle čega je drugi put doveo svoj tim u vođstvo na utakmici.

Izabrane vesti

Pomračenje na King Pauver stadionu krenulo je u 76. minutu, kada je Kasper Šmajhel loše procenio let lopte, a onda je lopta od njegove ruke otišla pravo u gol. Trenutak velikog pada u završnici utakmice iskoristio je Bejl i pogocima posle dve kontre razrešio i poslednju dilemu kada su u pitanju učesnici evropskih takmičenja u Ligi Evrope.

Čelsi je sve vreme pretio da postane najveći tragičar Premijer lige u ovoj sezoni, ali se to nije dogodilo uprkos tome što je sastav Tomasa Tuhela poražen na Vila Parku (1:2). Plavce je pogledala sreća, iako su odigrali katastrofalan meč, definitivno su doživeli veliki pad forme u finišu sezone i to bi moglo skupo da ih košta u finalu Lige šampiona protiv Mančester Sitija.

Sjajan meč odigrao je upravo odbačeni Plavac Bertran Traore, koji je postigao pogodak u 43. minutu i iznudio jedanaesterac na startu drugog poluvremena, koji je u 52. minutu u pogodak pretvorio El Gazi. Čelsi se rezultatski vratio u 70. minutu pogotkom Čilvela, kojem je prethodio odličan prodor i pravovremeno dodavanje Pulišića, ali gosti nisu imali snage ni za izjednačenje, a kamoli pobedu. Ipak, sreća ih je pogledala kada je u pitanju rezultat u Listeru.

Kristal Palas nije mnogo otežao posao Liverpulu u poslednjem kolu, pa su Redsi na najbolji način krunisali seriju sjajnih rezultata u finišu sezone i plasirali se u elitno takmičenje, što se činilo nemogućim pre samo nekoliko nedelja. Klopov tim ne samo da je vezao i petu prvenstvenu pobedu u poslednjih pet kola i došao do Lige šampiona, već je sezonu završio i kao trećeplasirani, što je gotovo neverovatan uspeh prošlogodišnjeg šampiona.

Oba pogotka je postigao sjajni Sadio Mane, koji je prvo u 36. minutu skinuo teret sa srca domaće publike, posle gotovo nehotičnog dodavanja Roberta Firmina, dok je u 74. minutu i definitivno stavio tačku na svaku dilemu sa ivice kaznenog prostora.

Igrač utakmice na Olimpijskom stadionu u Londonu bio je dvostruki strelac i asistent kod trećeg pogotka Pablo Fornals. Španac je pogađao u 30. i 33. minutu, a onda namestio pogodak Deklanu Rajsu u 86. minutu. Šampion Mančester Siti je bio silovit protiv Evertona, uz dva pogotka Serhija Aguera u samoj završnici (5:0), a pobedu je ostvario i Junajted na gostovanju Vulverhemptonu (2:1). Crveni đavoli su poveli golom Elange u 13. minutu, izjednačio je Semedo u 39. dok je konačan rezultat sa bele tačke postavio Huan Mata.

Arsenal je savladao Brajton na svom terenu uz dva pogotka Nikole Pepea, delovalo je u jednom trenutku da bi to moglo da bude dovoljno za plasman u Konferencijsku ligu, ali je bilo neophodno da Totenhem ne pobedi u Lesteru. Pobedom, od ove sezone oprostio se i Lids, koji je na svom terenu savladao VBA (3:1), baš kao i novopečeni drugoligaš Šefild Junajted, slavljem protiv Barnlija (1:0).

PREMIJER LIGA, 38. KOLO

Arsenal - Brajton 2:0 (0:0)

/Pepe 49, 60/

Aston Vila - Čelsi 2:1 (1:0)

/Traore 43, El Gazi 52 - Čilvel 70/

Fulam - Njukasl 0:2 (0:1)

/Vilok 23, Šar 88p/

Lids - VBA 3:1 (2:0)

/Rodrigo 17, Filips 42, Bamford 79p - Robson-Kanu 90/

Lester - Totenhem 2:4 (1:1)

/Vardi 18, 52 - Kejn 41, Šmajhel 76ag, Bejl 87, 90+6/

Liverpul - Kristal Palas 2:0 (1:0)

/Mane 36, 74/

Mančester siti - Everton 5:0 (2:0)

/De Brujne 11, Gabrijel Žezus 14, Foden 53, Aguero 71, 76/

Šefild - Barnli 1:0 (1:0)

/Mekgoldrik 24/

Vest Hem - Sautempton 3:0 (2:0)

/Fornals 30, 33, Rajs 86/

Vulverhempton - Mančester junajted 1:2 (1:2)

/Semedo 39 - Elanga 13, Mata 45+4p/



tagovi

Geret BejlDžejmi Vardi

Obaveštavaj me

Čelsi
Arsenal
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara