Milan Škrinijar (©PSG_inside)
Milan Škrinijar (©PSG_inside)

Let Milano - Pariz koji se čekao godinu dana: PSŽ dobio jedan od najmoćnijih tandema Evrope

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 11:45

Milan Škirnjar stigao na Park prinčeva i potpisao do 2028. godine

Ko čeka, taj i dočeka. Pokušavao je Pari Sen Žermen i da predupredi operaciju Milan Škrinijar, prošlog leta nudio je Interu 55.000.000 evra, zimus, šest meseci pre isteka ugovora 10.000.000, da se Slovak što pre preseli na Park Prinčeva, ali je uprkos negativnim odgovorima Nerazura, na kraju dobio željeno pojačanje. Jedan od boljih štopera Evrope stigao je na Park prinčeva i potpisao petogodišnji ugovor koji će mu, prema ranijim navodima garantovati godišnju zaradu od oko 9.000.000 evra neto.

Let Milano - Pariz kojim je šampion Francuske danas najavio potpis Škrinijara čekao se godinu dana, ali je putnik sigurno sleteo. U tandemu sa Markinjosom činiće jedan od najmoćnijih štoperskih parova Evrope, a popuniće prazninu nastalu odlaskom Serhija Ramosa koji je u minuloj sezoni bio jedan od najboljih igrača PSŽ-a.

Izabrane vesti

Neko će možda pomisliti da su u Interu bili lakomisleni kada su odbijali ponude za Slovaka, ali pitanje je da li bi bez njega imali sezonu kakva im se dogodila, u kojoj su bili finalisti Lige šampiona. Činjenica, zbog problema sa leđima propustio je dvomeče četvrtfinala, polufinala i finale elitnog takmičenja, ali je na svojim leđima izneo teret grupne faze sa Bajernom i Barselonom, te u osmini finala pomogao da se u tesnom dvomeču eliminiše Porto.

Inter ga je leta 2017. godine platio Sampdoriji 34.000.000 evra, a uprkos činjenici da na Škrinijaru nije zaradio ni centa, bio je verovatno najznačajnija defanzivna figura u osvajanju Serije A 2021. godine, odnosno podizanju dva pehara u Kupu Italije. A i ne može uvek sve da bude idealno u transfer politici. Ipak se Inter poslednjih godina napotpisivao igrača bez obeštećenja - od najsvežijeg primera Markusa Tirama, preko Henrika Mhitarijana, Andrea Onane, Hakana Čalhanoglua, Aleksisa Sančeza...

U svakom slučaju, nekadašnji fudbaler Žiline otvara novo poglavlje bogate klupske karijere, a Parižani su nastavili praksu "besplatnih potpisa" velikih igrača koju neguju u poslednje vreme. Samo pretprošlog leta stigli su Lionel Mesi, Đanluiđi Donaruma, Serhio Ramos i Žoržino Vajnaldum. Doduše, jedino je Điđo ostao u Gradu svetlosti, a i Škrinijar bi trebalo da pusti dublje korenje od Argentinca, Španca i Holanđanina.

Zimus se pisalo i o bonusu za potpis od 25.000.000 evra, a koliki god on bio, nema sumnje da će se Slovak opariti u platežno najmoćnijem klubu na planeti.



tagovi

Letnji prelazni rok 2023Milan Škrinijar

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara