Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Leteće perje u Gvadalahari: Paunovićev Čivas pregažen u prestonici, ništa od titule

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 03:41

Meksička Apertura, plej-of: Unam Pumas u Meksiko Sitiju pobedio tim srpskog stručnjaka sa 3:0 u revanšu četvrtfinala i nadoknadio minus (0:1) iz prvog meča

Turbulentna sezona Veljka Paunovića na kormilu Čivas Gvadalahare završena je totalnim fijaskom u plej-ofu Aperture. Brojni padovi, neočekivani porazi, svađe sa zvezdama tima, suspenzije trojice najboljih igrača, pritisak da se Aleksis Vega vrati u tim... Sve je to obeležilo poslednjih meseci boravak nekadašnjeg zlatnog selektora srpsikh omladinaca sa Mundijalita na Novom Zelandu.

Doguralo se nekako do plej-ofa, a onda potop u Meksiko Sitiju. Unam Pumas je očitao lekciju Čivasu, pobedio ga na svom terenu sa 3:0 i nadoknadio minus iz prvog meča (0:1).

Izabrane vesti

Paunović je imao sjajnih prvih šest meseci na klupi iima iz Gvadalahare. Stigao je do finala plej-ofa Klausure gde je bio bolji Tigres sa francuskim veteranom Adreom Pjerom Žinjakom. Sada, mnogo slabije ige iako su pre početka šampionata najveći favorit za krunu bio uopravo tim iz Gvadalahare. Odmah posle meča, navijači Čivasa su pobesneli na društvenim mrežama, pa će teško Srbin da ostane za kormilom velikana u ovoj državi Srednje Amerike. Tokom sezone je imao ponudu španske Almerije, ali nije hteo da ide u „davljenika“ na Pirinejima, hteo je da donese crveno-belima titulu, ali nije uspeo, pao je na prvom stepeniku.

Domaćin je blickrigom za tri minuta, od 15. do 18 . postigao dva gola. Sve je krenulo loše po Paunovićevu ekipu, kada je Briseno postigao autogol. U sledećem napad domaćina, dosuđen je penal, a Uerta Valera je duplirao prednost. Zbog toga što je tim iz Meksiko Sitija bio bolji plasiran u ligaškom delu sezone, Čivasu su bila potrebna dva pogotka za prolazak u polufinale, ali nisu bili gosti ni blizu da zatresu mrežu domaćina. Nijednom nisu šutnuli u okvir gola nezaposlenog čuvara mreže Hulija Gonzalesa.

Sve dileme pko prolaska u narednu rundu rešio je u nastavku meča iskusni Urugvajac Gabrijel Fernandez. Ostao je Paunović imun na pritiske navijača, ostavio je opet na klupi Aleksisa Vegu. Ušao je ofanzivni vezista u nastavku, ali ni najboji igrač Čivasa nije prodrmao saigrače.

Tigres može do objedinjene titulu. Lako je eliminisao Pueblu. Posle 2:2 u gostima, u San Nikolasu je bio ubedljiv sa 3:0, a u prvom planu bio je francuski veteran Andre Pjer Žinjak, strelac dva pogotka.

Podsetimo, u nedelju ujutru je Klub Amerika opravdao ulogi favorita. Najbolji tim u ligaškom delu sezone je eliminisao Leon, dok je veliko iznenađenje napravio Atletiko San Luis koji je izbacio Monterej, drugoplasirani tim posle 17 kola Aperture.

MEKSIKO, APERTURA – ČETVRTFINALE PLEJ-OF (REVANŠI)

Nedelja

Klub Amerika – Leon 2:0 (0:0), prvi meč: 2:2

/Kinones 61pen, Marton 89/

Monterej – Atletiko San Luis 1:1 (1:0)

/Funes Mori 8 – Vitinjo 49/

Ponedeljak

Unam Pumas – Čivas Gvadalahara 3:0 (2:0), prvi meč: 0:1

/Briseno 15ag, Valera 18pen, Fernandez 64/

Tigres – Puebla 3:0 (2:0), prvi meč: 2:2

/Žinjak 9pen, 33, Ibanez 72/



tagovi

Veljko PaunovićČivas GvadalaharaPumasMeksiko 1Meksiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara