Roberts Uldrikis propušta duel sa Moldavijom (©AFP)
Roberts Uldrikis propušta duel sa Moldavijom (©AFP)

Letonci overavaju promociju

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 09:20

Ukoliko izabranici Dainisa Kazakevičsa ne izgube u Rigi od Moldavije (četvrtak, 18) i matematički će da obezbede plasman u C diviziju Lige nacija

Posle prva četiri kola UEFA Lige nacija samo je Grčka uspela da osvoji prvo mesto u svojoj grupi i tako izbori promociju u B diviziju. Ovog četvrtka na toj listi bi mogla da joj se pridruži i Letonija, koja ima prvu meč loptu za plasman u D diviziju od 18 časova u Rigi protiv Moldavije.

Pokazala je selekcija koju trenira Dainis Kazakevičs da joj nije mesto u društvu najgorih selekcija Starog kontinenta. U grupi 1 je tokom leta pobedila sve rivale koji su joj izašli na crtu, Lihtenštajn dva puta (1:0 i 2:0), a po jednom Andoru (3:0) i Moldaviju (4:2).

Izabrane vesti

Meč u Kišinjevu je bio i najinteresantniji u ovoj diviziji, sa netipično mnogo golova za ovaj rang. Na svim ostalim mečevima u obe grupe nije viđeno više od tri gola, a na ovom šest.

Moldavci su bili krivi za to. Poveli su golom Nikolaeskua iz penala već u 5. minutu, što je samo razljutilo Letonce. Već do 26. su oni preokrenuli golovima Gutkovskisa i Ikaunieksa, a sa tim rezultatom se otišlo i na odmor. Centarfor poljskog Rakova Gutkovskis je pogodio u 60. minutu za 3:1, a gol Motpana nedugo zatim nije doneo previše drame, pošto je brzo usledio novi gol Ikaunieksa.

18.00: (1,70) Letonija (3,50) Moldavija (5,50)

Sada je situacija takva da Moldaviju samo pobeda ostavlja u trci za prvo mesto i povratak u D diviziju, u zemlji u kojoj je samo jednom kroz istoriju uspela da pobedi. Bilo je to 2007. godine u prijateljskom meču, slavili su tada Moldovci sa 2:1.

Posle toga su se sastali oni samo još tri puta, od čega u dva navrata u kvalifikacijama za Mundijal koji se 2010. godine odigrao u Južnoj Africi. Tada su Letonci bili uspešniji, sa po 2:1 i 3:2.

Večeras Letonija neće igrati u najjačem raspoloživom sastavu, nedostaje 24-godišnji napadač Roberts Uldrikis. Ovaj centarfor holandskog Kambura je lakše povređen, trenirao je sa ekipom, ali Kazakevičs je potvrdio da ga neće slati na teren protiv Moldavije.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

LIGA NACIJE (D DIVIZIJA) – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Grupa 1

18.00: (1,70) Letonija (3,50) Moldavija (5,50)

20.45: (4,00) Lihtenštajn (3,05) Andora (2,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija LetonijeMoldavijaLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara