FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Letos na Zvezdinom radaru, sada kapiten ruskog Premijerligaša, možda će zaigrati i EURO protiv Srbije

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.02.24. | 15:38

Karijera Vanje Drkušuća dobija uzlaznu putanju baš pred sudar Slovenije i Orlova na Evropskom prvenstvu

Govorio je krajem avgusta prošle godine 24-godišnji štoper rodom iz Novog Mesta da je veliki navijač Crvene zvezde i da bi rado došao na Marakanu i učio od Aleksandra Dragovića. Nije se transfer obistinio, budući da je Soči zatezao oko obeštećenja i tvrdoglavo tražio 3.000.000 evra.

Ispostavilo se da je ruski Premijerligaš dobro procenio u nameri da ne proda Vanju Drkušića za manje od pomenute sume novca, budući da je slovenačkom fudbaleru ona značajno narasla u prethodnih šest meseci. Interesantna činjenica, budući da je Soči posle prvog dela sezone poslednji na tabeli najvišeg ranga. Drkušić je zadobio poverenje novog trenera Roberta Morena (bivši zamenik Luisa Enrikea na mestu selektora Španije) i odmah je postavljen za kapitena.

Izabrane vesti

Soči je samom kupovimom Drkušića napravio fantastičan posao, budući da ga je kupio za svega 120.000 evra iz slovenačkog kluba NK Bravo, a narednog leta izvesno je da će na prodaji defanzivca rođenog 1999. godine zaraditi bar 6.000.000 evra. Prethodne jeseni Drkušić je počeo da kontinuirano dobija šansu kod selektora Slovenije Matjaža Keka i čini se sve realnijom opcijom da zaigra protiv Srbije 20. juna na Alijanc Areni u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.


tagovi

Fudbalska reprezentacija SlovenijeVanja DrkušićEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara