Robert Levandovski (©Reuters)
Robert Levandovski (©Reuters)

Leva juri Gerda, a Bajern ka tituli

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.03.21. | 13:10

Bajern gostuje Verderu, tradicionalnoj mušteriji

Bajern nema pravo na grešku u naredna dva kola Bundeslige. Razlog je jasan. Neophodne su mu dve pobede kako bi osigurao da sa sadašnjom prednošću od dva boda - najmanje - dočeka derbi sezone sa RB Lajpcigom početkom aprila, posle reprezentativne pauze.

Prva od te dve prepreke je Verder, druga Štutgart, a između je revanš Lige šampiona sa Lacijem. Dobra stvar za Bavarce je to što su u prvom meču u Rimu već gotovo izvesno obezbedili četvrtfinale posle ubedljive pobede od 4:1, tako će strateg minhenskog giganta Hansi Flik na Vezeru da izvede najjači sastav koji ima na raspolaganju.

Izabrane vesti

15.30: (9,50) Verder (6,00) Bajern (1,32)

Branilac krune je pokazao ogroman nivo posvećenosti i mentalnu snagu u proteklom kolu, pošto je uspeo da pobedi Borusiju iz Dortmunda u Der Klasikeru sa 4:2, i to pošto je gubio 2:0. Erling Haland je dva puta pogodio u uvodnih 10 minuta igre za Milionere, najpre iz daljine, a potom i posle vrhunske kontre. Međutim, Robert Levandovski je uzvratio sa dva pogotka pre odmora.

Drugo poluvreme išlo je ka remiju, dok Leon Gorecka volejem u 88. minuta nije doneo prednost Bavarcima, a Levandovski het-trikom zaokružio trijumf i stigao do čak 31. gola u Bundesligi ove sezone. Flik je možda zabrinut što njegova ekipa nije uspela da sačuva mrežu na poslednjih pet mečeva, ali je u istom periodu dala 17 golova.

Sa druge strane, tim iz Bremena podigao je formu u poslednje vreme, izgubio samo jednom od kraja januara i prilično rasterećen dočekuje moćnog rivala. Imaće to donekle uticaja na igru domaćina, ali konačan ishod – teško. Posebno što je Bajern željan da se revanšira Verderu za remi u Minhenu u prvom delu sezone i prekid serije od 22 uzastopne pobede protiv ovog tima.

Prethodna dva susreta Bajerna i Verdera završena su u opsegu 0-2, međutim u ranijim susretima uglavnom su bile goleade i pobede “večitog šampiona” od po 6:0, 5:0, 6:1, 4:2, 4:0...

Bajern je ozbiljno napumpao samopouzdanje preokretom u Klasikeru protiv Borusije 4:2 (0:2) i nije isključeno da će biti u punom gasu. Dobrim delom i zbog Roberta Levandovskog koji juri rekord Gerda Milera, koji je u jednoj sezoni prvenstva Nemačke postigao 40 pogodaka.


tagovi

BundesligaBajern MinhenVerderVerder Bremen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara