Kavin Tamsatčanan (©AFP)
Kavin Tamsatčanan (©AFP)

Leven šampion u remijima, Ostende bez prvog strelca tumara u mraku

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 09:57

Belgija 1: Oud Heverle dočekuje Kustbojse na otvaranju 14. runde šampionata

Najveće belgijsko takmičenje stiglo je do 14. kola, koje večeras otvara duel 14. Levena i 11. Ostendea (20.45). Domaći tim je "šampion" po broju remija u dosadašnjoj fazi, a gost se pokazao kao neko ko teško osvaja bodove van svog doma.

20.45: (1,95) Leven (3,60) Ostende (3,80)

Izabrane vesti

Leven nije imao uspešan početak sezone, jer je u prvih šest kola osvojio samo četiri boda, a u njima nije zabeležio nijednu pobedu. Ipak, situacija se promenila i ekipa je živnula u poslednje vreme. Ostala je neporažena u poslednjih pet ligaških mečeva, iako ponovo nije zabeležila mnogo trijumfa. Od pet duela o kojima je reč, Leven je igrao nerešeno četiri puta. Ukupno je osam od 13 prvenstvenih duela završava remijem, daleko najviše u diviziji.

Zato je sastav Marka Brisa posle 13. kola na 14. mestu sa 14 bodova na kontu, uz gol-razliku 17:22. U prošlom meču Leven je osvojio izuzetno vredan bod na terenu jakog Anderlehta (2:2). Ipak, može da mu bude veoma žao što nije uspeo da sačuva vođstvo od 2:0, jer ga je primljen pogodak u sudijskoj nadoknadi koštao velikog skalpa.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Na drugoj strani, Ostende ima tri boda više od domaćeg tima i, takođe, tri mesta je bolje plasiran na tabeli. Za razliku od Levena, forma izabranika Aleksandera Blesina je u negativnim brojevima. Izgubili su poslednja dva prvenstvena meča i iako ekipa nema veliki problem sa realizacijom, nije baš uspešna na protivničkim terenima. Osvojili su Kustbojsi samo jedan bod u poslednja četiri meča na strani, i pride samo jednom zatresli mrežu. Da, imali su izuzetno zahtevan meč na terenu šampiona Klub Briža, ali i borbe u Kortrajku i Liježu protiv Standarda, protiv kojih je tim iz Ostendea imao veće ambicije.

Leven je pobedio kod kuće u dva od poslednja tri meča. Igra bolje poslednjih nedelja i favorit je pred svojom publikom protiv Ostendea. Prošle sezone Ostende je, ipak, oba puta bio uspešniji u međusobnim okršajima, ali sada u duel ulazi bez najveće pretnje

Mahtara Geja, koji je treći na listi najboljih strelaca lige sa devet pogodaka. Gej propušta meč zbog suspenzije.


tagovi

Župiler Pro ligaLevenOstendeBelgija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara