Slavlje Patrika Šika sa saigračima (© Reuters)
Slavlje Patrika Šika sa saigračima (© Reuters)

Leverkuzen u modi, a Patrik je Šik: Igraće se Liga šampiona na Baj areni! Plaćenici skresali krila Red Bulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.05.22. | 22:37

Farmaceuti bolji od drugog tima Ajntrahta, iznenađenje u Menhengladbahu

Mušema sa zvezdicama Lige šampiona u septembru će se zatresti i na Baj areni. Nije sigurno, ali se čini izvesnim, pošto je Bajer pred povratkom u elitni evropski kup. Još nema snagu da se, kao nekad, upusti u borbu sa alom iz Minhena, ali je napredovao u odnosu na prethodnu sezonu, pred kraj ove odaje utisak tima koji zaslužuje mesto u društvu najboljih.

Na zatvaranju 32. kola Leverkuzen je tukao maltene drugi sastav Ajntrahta (2:0) i u kombinaciji sa porazom Lajpciga u Menhengladbahu (1:3) stekao četiri boda prednosti u odnosi na Red Bulovo čedo, dve runde pre kraja Bundeslige. Trebalo bi da bude dovoljno, iako se baš u završnoj utakmici sezone 14. maja na isto mesto stiže u ovom trenutku četvrtoplasirani Frajburg. Neko od te tri ekipe će izvisiti, a u najpovoljnijoj pozciji je tim Gerarda Saonea.

Izabrane vesti

Pogotovo zbog načina na koji je reagovao posle poraza od Lajpciga pre dve sedmice. Bila je to druga vezana utakmica na kojoj nije dao gol. Onda je spakovao četiri fenjerašu Grojter Firtu, pa upola manje polufinalisti Lige Evrope koji je na ovo gostovanje došao samo sa trojicom startera iz prvog meča sa Vest Hemom. Austrijanac Oliver Glazner je zadržao u ekipi samo golmana Trapa, Tutu i Filipa Kostića, promovisao Ačeka u prvih 11 premijerno posle dve godne i takvi gosti – Bore suspendovan, Lindstrom i Hintereger povređeni – iz Frankfurta bili su lak plen domaćinu.

Načeo ih je Brazilac Pauliunjo u ranoj fazi meča, a dotukao Patrik Šik početkom drugog poluvremena. Oba gola namestio je Musa Dijabi, ali je zvezda večeri bio Šik, pošto je češki napadač 22. golom u sezoni trasirao put Leverkuzenu ka Ligi šampiona.

Čini se da tamo neće biti Lajpciga. Iako je u jednom trenutku zaličilo da bi mogao da nadoknadi zaostatak od jesenas, posle ubedljivih prolećnih izdanja stao je tamo gde se najmanje nadao. U Menhengladbahu mu je glave došla Borusija čiji fubdaleri kao da su imali poseban motiv da slave 3:1.

Ili ih je trgla poruka sa tribina. Usled razočaravajućih rezultata i tek 13. mesta na tabeli pred ovaj meč, navijači su pred početak duela okačili transparent na kome su zamerili izabranicima Marka Rozea:

„Bez borbe, bez volje, bez karaktera. Nadamo se da ćemo se osloboditi plaćenika među vama“.

Vredelo je. Efekat je bio uočljiv. Borusija je pružila jednu od najuverljivijih partija još otkako je početkom godine dobila Bajern na Alijanc areni. Posebno se to odnosni na Bri Embola i Jonasa Hofmana. Reprezentativac Švajcarske je dao prvi gol koristeći krater u odbrani gostiju, namestio drugi Nemcu u nadoknadi prvog dela, da bi Hofman u nastavku još jednom matirao Petera Gulačija i verovatno naterao Domenika Tedeska da preispita neke odluke.

Primera radi, između dve utakmice sa Glazgov Rendžersom morao je da rotira, nisu igrali Klosterman, Halštenberg, Adams, Henriks i Soboslaj, na terenu su se pojavili Simakan, Orban, Kampl, Mukiele i Andre Silva. I jeste Portugalac namestio gol Hristoferu Enkunkuu, međutim, nedovoljno i za bod, pa Lajpcig u završna dva kola ulazi sa petog mesta i ne zavisi od njega hoće li igrati opet u Ligi šampiona.

BUNDESLIGA – 32. KOLO

Petak

Union Berlin - Grojter Firt 1:1 (0:1)

/Mičel 72 - Hrgota/

Subota

Augzburg - Keln 1:4 (0:2)

/Niderlehner 73 - Tilman 13, Ut 15, Modest 63pen, 78/

Bilefeld - Herta 1:1 (0:0)

/Nilson 90+1 - Tusar 55/

Dortmund - Bohum 3:4 (2:2)

/Haland 19pen, 30pen, 62 - Polter 3, Holtman 8, Lokadija 81, Pantović 85pen/

Majnc - Bajern 3:1 (2:1)

/Burkart 19, Nijakate 28, Bareiro 57 - Levandovski 34/

Štutgart - Volfzburg 1:1 (0:1)

/Firih 89 - Bruks 13/

Hofenhajm - Frajburg 3:4 (1:1)

/Kramarić 32, Štiler 49, Rudi 84 - Šalai 23, Ginter 50, Heler 70, Vu Jeong 72/

Ponedeljak

Borusija Menhengladbah – Lajpcig 3:1 (2:1)

/Embolo 17, Hofman 45+2, 77 – Enkunku 36/

Leverkuzen – Ajntraht 2:0 (1:0)

/Paulinjo 18, Šik 51/


 


tagovi

Bajer LeverkuzenPatrik ŠikJonas HofmanRB LajpcigRed Bul LajpcigBorusija MenhengladbahAjntrahtAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara