Nuno Espirito Santo (Reuters)
Nuno Espirito Santo (Reuters)

Levi mudriji posle greške sa Murinjom: Espiritu Santu otkaz bez naknade ako ne bude u top 6

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 11:13

Prvi čovek Totenhema zaštitio klub zanimljivom klauzulom

Otkako je Žoze Murinjo napustio klupu Totenhema, mnoge je trenere na kormilu svog kluba želeo da vidi Danijel Levi. Od podužeg spiska, Sparsi su završili sa Nunom Espiritom Santom, čovekom koji nije bio ni među deset kandidata i odmah su počele da kolaju priče kako, portugalski stručnjak i engleski klub neće biti dobitna kombinacija - jednostavno, Espirito Santo forsira suviše defanzivan, oni oštriji bi rekli, ziheraški stil igre. Istina, on mu je u sezoni 2019/20 sa Vulverhemptonom doneo sedmu poziciju na kraju premijerligaške sezone, ali bi klub koji u navali ima Kejna i Sona, ipak trebalo konstantno da napada većinu rivala.

Samim tim što se Espirito Santo potpisan nakon što se klub nije dogovorio sa nemalim brojem sturčnjaka, Levi je bio svestan da Portugalac nije idealno rešenje, te odlučio da se osigura i u ugovor sa nekadašnjim strategom Vulvsa ubaci zanimljivu klauzulu. Ukoliko Totenhem ne bude okončao sezonu među prvih šest timova Premijer lige, klub ima pravo da mu uruči otkaz, bez obaveze da mu isplati bilo kakvu novčanu kompenzaciju. Očigledno da se na greškama uči, jer pomenuta klauzula nije bila uključena u ugovor sa Žozeom Murinjom koji je godišnje primao 17.500.000 evra, kako je imao ugovor do 2023. pre nego što mu je uručen otkaz aprila ove godine, jasno je da Totenhem i dalje isplaćuje gospodina Posebnog.

Izabrane vesti

Radovali su se navijači Totenhema nakon starta sezone sa tri vezana trijumfa od po 1:0 i činjenice da je klub prvi put u svojoj istoriji počeo prvenstvo sa tri pobede bez primljenog gola. Međutim, londonski klub je koračao od sjaja do očaja, te nakon maksimalnog učinka, vezao tri poraza. Espiritu Santu je već počelo da bude neprijatno, a ekipa ga je za vikend počastila sa tri boda protiv Aston Vile, pa su Sparsi sada na samo pet bodova od liderske pozicije.

Do pre nedelju dana Totenhem je bio na začelju Premijer lige u nekoliko izuzetno značajnih kategorija. Važio je za najbezopasniji tim engleske elite sa tek 9,2 udarca ka golu rivala po utakmici. Držao je fenjer i po broju prilika iz otvorene igre, samo 5,4. Prednjačio je i po lenjosti sa prosečno pretrčanih 99,9 kilometara za 90 minuta.

Ovako je bilo pre okršaja sa Vilom, a nakon njega timska statistika se poboljšala u određenoj meri. Međutim, gazde ne zanima statistika već pobede, odnosno pozicija na tabeli. A Totenhem nakon reprezentativne pauze pred sobom ima Njukasl, Vest Hem i Barnli i neku vrstu obaveze da osvoji sedam bodova. Ako ne zabeleži bar dve pobede, sumnja da Espirito Santo nije čovek koji može da donese Sparsima mesto u Evropi, samo će porasti.



tagovi

Nuno Espirito SantoTotenhemDanijel Levi

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara