Oskar Kardozo (©Reuters)
Oskar Kardozo (©Reuters)

Libertadova uteha u Sudamerikani

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.07.23. | 23:05

Šampion Paragvaja noćas (02.00) dočekuje argentinski Tigre koji je poražen na tri od četiri prethodna duela

Duelom paragvajskog Libertada i argentinskog Tigrea stavlja se tačka na prvu runde plej-of faze Kopa Sudamerikane. Sukob je zakazan noćas (02.00) na stadionu Defensores del Čako u Asunsionu, dok je revanš duel na Hose Delađovani u severnom Buenos Ajresu, zakazan naredne nedelje.

Libertad na ovaj duel stiže prepun samopouzdanja pošto je predhodnog vikenda sa 2:0 savladao Nasional u prvom kolu formata Klusure, drugog dela šampionata paragvajske elitne divizije. Gumarelosi su slavili bez većih poteškoća i nadaju se da će ponoviti sjajan učinak i na kontinentalnom turniru. Tim se plasirao u plej-of Kupa Sudamerikane pošto je u Kopa Libertadoresu završio na trećem mestu u svojoj grupi iza brazilskog dvojca Atletiko Paranaensea i Atletiko Mineira, a ispred peruanske Alijanse iz Lime.

Izabrane vesti

Ekipa iz Asunsiona se do kraja borila za plasman u osminu finala najeminentnijeg kontinentalnog turnira, međutim, nije uspela do nokaut faze najjačeg takmičenja na tlu Južne Amerike. U utakmici za poslednje kolo grupne faze, čak i pred svojim navijačima, remizirao je 1:1 sa Atletiko Mineirom, ostavši tako na sedam osvojenih bodova iz dve pobede, sa jednim nerešenim ishodom i tri poraza, na jednu pobedu od plasmana u osminu finala. I ako nije uspeo da ostvari svoj cilj na međunarodnom turniru, Libertad je osvojio titulu turnira paragvajske Aperture sa 51 bodom iz 16 pobeda, tri remija i tri poraza.

02.00: (1,90) Libertad (3,50) Tigre (4,20)

U poslednjih pet odigranih utakmica u svim takmičenjima, zabeležena je samo jedna pobeda, dva remija i uz dva poraza. Tokom ovog perioda tim je pobedio Nasional, remizirao sa Atletiko MG i Amelianom, pored toga što je izgubio od Sero Portenja i Atletiko PR. Igrajući kod kuće, na stadionu Tigo La Uerta, tim Danijela Garnera zabeležio je nedavnu kampanju od šest pobeda, dva remija i samo dva poraza u poslednjih deset odigranih utakmica. Tim iz Asunsiona ima ogromno iskustvo na međunarodnim turnirima i želi da iskoristi drugu šansu koja mu se pružila ovomprilikom da se zadrže na kontinentalnoj sceni

Dok je na drugoj strani Tigra koji je poražen u tri od poslednja četiri meča. Međutim, u svom poslednjem obračunu, ekipa sa severa Buenos Ajresa uspeo je da pobedi Instituto i to igrajući u gostima rezultatom 1:0. Posle 24. odigrana kola i sa 28 bodova iz sedam pobeda, sedam remija i deset poraza, zauzima, osamnaestu poziciju na tabeli argentinske Profesionalne lige. Tim se takmičio u grupnoj fazi Kupa Sudamerikane i plasirao se na drugo mesto sa 10 bodova iz tri pobede, sa jednim remijem i uz dva poraza, oba od Sao Paola, koji je bio lider grupe i plasirao se dirtektno u osminu finala.

23.55: (2,20) Njublense (3,40) Audaks Italijano (3,30)

U poslednjih pet odigranih mečeva, sastav Huana Manuela Sare slavio je dva puta, bez remija uz tri pretrpljena poraza. Pobede su izvojevane u okršajima sa Velez Sarsfildom i Institutom, pored poraza od Banfilda, Defense i Hustisije i Sao Paula. Igrajući kao gost, ekipa Tigre ima nedavni učinak od tri pobede, dva remija i pet poraza u poslednjih deset odigranih mečeva.

Libertad ima ulogu blagog favorita na ovom meču. S druge strane, ne treba zaboraviti da je argentinsko prvenstvo uveliko ušlo u završnicu, te da Tigre nije pravio pauze, što znači da tim iz Ajresa nije ispadao iz takmičarskog ritama za razliku od noćašnjeg domaćina. Ono što je sigurno je da, pobednika iz ovog dvomeča u osmini finala ponovo očekuje duel sa jednim od brazilskih predstavnika na međunarodnoj sceni, ovoga puta to će biti Fortaleza.

KOPA SUDAMERIKANA – BARAŽ ZA OSMINU FINALA (PRVE UTAKMICE)

Utorak

Kolo Kolo - Amerika Mineiro 2:1 (0:0)

/Hil 46, 63 - Ale 90+3/

Sreda

Barselona Gvajakil - Estudijantes 2:1 (1:1)

/Martines 29, Koroso 78 - Godoj 45/

Korintijans - Universitario 1:0 (0:0)

/Augusto 79/

Patronato - Botafogo 0:2 (0:0)

/Karlos Alberto 52, Žanderson 65/

Četvrtak

Independijente Medeljin - San Lorenco 0:1 (0:0)

/Bareiro 67/

Sporting Kristal - Emelek 0:1 (0:0)

/Kevalos 52/

23.55: (2,20) Njublense (3,40) Audaks Italijano (3,30)

Petak

02.00: (1,90) Libertad (3,50) Tigre (4,20)

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaTigreLibertadJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara