Lider francuskog prvenstva kupuje krilo Vojvodine

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.04.21. | 14:32

Predstavnici francuskog Lila započeli pregovore oko transfera Uroša Kabića

Talentovani srpski fudbaleri uvek su na radaru klubova iz najjačih fudbalskih liga, a jedan od onih koji ima široko rasprostranjenu skauting mrežu je francuski Lil. Prema pisanju specijalizovanog portala za praćenje dešavanja na fudbalskom tržištiu Tuto Merkato, predstavnici lidera francuskog prvenstva započeli su pregovore oko angažovanja krilnog igrača Vojvodine Uroša Kabića.

Mladi fudbaler, rođen 1. januara 2004. godine, ove sezone je debitovao kod Nenada Lalatovića i ostvario dva nastupa za seniorski tim, a krajem novembra prošle godine potpisao je profesionalni ugovor sa Lalama, zajedno sa još šestoricom najtalentovanijih igrača Vošine omladinske škole.

Izabrane vesti

Kabić je zimus bio na pripremama sa Vojvodinom u Antaliji, ali je ovog proleća upisao samo jedan minut na terenu, na Karađorđu protiv Novog Pazara. Debi je ostvario 30. oktobra protiv Bačke, kada je zaigrao u poslednjih 17 minuta meča, dok se na klupi za rezervne igrače našao u pet navrata, protiv Mačve, Spartaka, Proletera, Partizana i Radnika. U septembru 2019. godine našao se i na spisku reprezentacije mlađih kadeta, koju je predvodio Saša Ilić, a sada je i u kadetskoj selekciji Srbije.

Sve to je primetio i Lil i kako navodi Tuto Merkato preko posrednika kontaktirao Kabićeve zastupnike. Ipak, do transfera je dalek put. O potencijalnom obeštećenju - a Voša bi morala da zaradi zbog važećeg ugovora - ni reči za sada.

Što se tiče Lila, to je klub koji je poslednjih godina postao prepoznatljiv po tome što ume da “iskopa“ fudbalske bisere pre drugih. Ili bar da ih uoči pre no što postanu papreno skupi. Setimo se samo da su Nikolu Pepea kupili za 10.000.000 evra, a prodali Arsenalu za 80.000.000, da su Rafaela Leaoa “ukrali“ Sportingu bez obeštećenja, a onda prosledili Milanu za 29.500.000, da je Viktor Osimen stigao iz Šarlroe za 22.400.000, a završio u Napoliju za 70.000.000.

A to su samo najvrednije prodaje. U Lilu trenutno igraju i Renato Sančes (21), Timoti Vea (21), Majk Manjan (23), Domagoj Bradarić (19), Zeki Čelik (22), Žonatan Ikone (21), Žonatan Bamba (23), Bubakari Sumare (23), Jusuf Jaziči (22)... Sve igrači koji tek treba da dostignu zenit i koji će izvesno uneti milione u klub.


tagovi

Uroš Kabić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara