Lider pobeđuje i kad se muči, ali ga dugo niko nije preznojio kao Đenova

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.03.24. | 22:47

Borbena ekipe Alberta Đilardina umalo nadoknadila dva gola minusa protiv Intera na Đuzepe Meaci

Opuštanje ili zamor materijala? Biće da je i jedno i drugo. Inter je osvojio nova tri boda, vezao i 12 pobedu u svim takmičenjima, devetu u Seriji A, ali ga niko u tom nizu nije namučio kao Đenova večeras na Đuzepe Meaci - 2:1 (2:0).

Izabranici Simonea Inzagija su očigledno pomomislili da će im dva gola prednosti, nakon pogodaka Kristijana Aslanija i Aleksisa Sančesa u finišu prvog poluvremena, biti sasvim dovoljna da u drugom poluvremenu rutinski privedu utakmicu kraju, ali nije bilo tako.

Izabrane vesti

Đenovljane je probudio efektan gol Hoana Vaskeza u 54. minutu, posle čega su krenuli u otvoren juriš na izjednačenje. Imali su nekoliko odličnih prilika, u finišu utakmice su čak i potisnuli domaćina pred pred njegov šesnaesterac, ali do promene rezultata nije došlo.

Nerazuri su u prvom poluvremenu, a posebno kod gola Aslanija prezentovali pravu lepotu igre. Akcija je krenula iz poslednje linije tima, došlo je do brze razmene pasova, onaj poslednji Aleksisa Sančeza je bio gotovo perfektan, baš kao i Aslanijeva realizacija. Albanac je tukao pravo pod prečku, pa spasa za Đosepa Martineza nije bilo.

Kod dosuđenog jedanaesterca u 36. minutu bilo je dosta polemike, a pre svega zbog toga što je delovalo da je Nikolo Barela već uputio udarac na protivničmki gol, nakon čega ga je pokosio neoprezni Morten Frendrup. Arbitar Đovani Ajroldi je nakon gledanja VAR snimka zaključio da ima elemenata za najstrožu kaznu, pa je pokazao na belu tačku. Sančes ne da je bio hladnokrvan i samouveren, već je prosto pocepao protivničku mrežu iz penala.

Mateo Retegi je bio konstantna pretnja za protivnički gol, ali je još jednom na delu pokazao da mu je neophodan pozamašan broj šansi da bi se upisao u strelce. Večeras je imao nekoliko prilika, od čega najbolju u 35. minutu, ali nije uspeo da savlada po mnogima najboljeg golmana Serije A u ovom trenutku, Jana Zomera.

Sa druge strane, Nerazuri su mogli ranije da razreše pitanje pobednika. Pre gola Aslanija pretio je Barela, a u poslednjim trenucima prvog poluvremena i Henrik Mhitarijan. Da je tada Inter poveo sa 3:0, drugo poluvreme ne bi donelo baš nikakva uzbuđenja. Čak i pre gola Vaskeza dve dobre prilike imali su Lautaro Martinez i Mateo Darmijan.

Ipak, posle primljenog gola igrači Intera su ušli u konfuzno stanje, koje je moglo da rezultira još jednim primljenim golom. Vitinja je u 66. minutu uspeo da zatrese mrežu domaćih, ali je taj gol opravdano poništen zbog ofsajda. Nerazuri su do trećeg gola mogli i u samoj završnici, ali Barela i Arnautović nisu bili precizni, pa je ostalo ravnopravnih 2:1.

Nerazuri narednog vikenda gostuju nadahnutoj Bolonji na Renato Dalari, posle čega gostuju Atletiko Madridu u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

SERIJA A – 27. KOLO

Petak

Lacio - Milan 0:1 (0:0)

/Okafor 88/

Subota

Udineze - Salernitana 1:1 (1:1)

/Kamara 45+3 - Čauna 10/

Monca - Roma 1:4 (0:2)

/A. Karboni 87 - Pelegrini 38, Lukaku 42, Dibala 63, Paredes 82 penal/

Torino - Fjorentina 0:0

Nedelja

Verona - Sasuolo 1:0 (0:0)

/Šviderski 78/

Empoli - Kaljari 0:1 (0:0)

/Jankto 69/

Frozinone - Leče 1:1 (1:0)

/Šedira 45+2 - Krstović 61 pen/

Atalanta - Bolonja 1:2 (1:0)

/Lukman 28 - Zirkze 57pen, Ferguson 61/

Napoli - Juventus 2:1 (1:0)

/Kvarachelija 42, Raspadori 88 - Kijeza 81/

Ponedeljak

Inter - Đenova 2:0 (2:0)

/Aslani 30, Sančez 38 - Vaskez 54/



tagovi

Simone InzagiAlberto Đilardino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara