©Shutterstock
©Shutterstock

Lider Prve lige u Pirotu, Kabel gostuje zahuktalim Vranjancima

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.03.21. | 11:36

Danas su na programu mečevi 24. kola Prve lige Srbije

Kragujevački Radnički krupnim koracima korača ka elitnom društvu. Ekipa Aleksandra Linte je bez poraza u prolećnom delu sezone, poslednji put je bez bodova ostala još u oktobru, a u 24. kolu gostuje u Pirotu protiv imenjaka, koji je bez trijumfa na poslednja četiri susreta (16.00).

Sastav iz srca Šumadije je na šest odigranih mečeva u drugom delu upisao četiri trijumfa i dva remija, pritom postigao osam i primio samo jedan gol. Sedi na čelu tabele sa 54 boda, 10 više od drugoplasiranog Kabela i na dobrom je putu da se posle višegodišnje pauze vrati u Superligu. Lintini puleni su u minulom kolu slavili na stadionu Čika Dača protiv IMT-a (3:1) i u dobrom raspoloženju dočekuju gostovanje u Pirotu. U prilog ekipi iz Kragujevca ide i podatak da pirotski prvoligaš ima jednu od najslabijih odbrana u ligi (35 primljenih golova), dok mogu da se pohvale najubojitijim napadom prvenstva (39 golova).

Izabrane vesti

Ekipa trenera Nikole Puače sa druge strane ima samo jedan trijumf u nastavku, upisala je pritom tri remija i doživela dva poraza i sa 25 bodova (29 manje od predstojećeg rivala) sedi na 15. mestu na tabeli, pa joj izvesno predstoji borba za opstanak. Dokazali su Piroćanci ipak da mogu da se bore i sa najboljim ekipama iz drugog ranga, pa su se tako tako minulog četvrtka vratili iz Novog Sada sa bodom, odigrali su 1:1 sa ekipom Kabela. Imaju problema i sa povredama, kako su u finišu jesenjeg dela ostali bez najboljeg strelca Strahinje Petrovića (šest golova), a na utakmici sa Grafičarem se povredio i drugi strelac ekipe Marko Đorđijevski, koji je propustio minula tri kola.

Što se tiče međusobnih duela, Kragujevčani su slavili u prvom delu sezone na svom stadionu (2:1), ali su zato na prethodna dva gostovanja na stadionu Dragan Nikolić pretrpeli poraze (0:1, 1:2).

16.00: (4,80) Radnički Pirot (3,40) Radnički Kragujevac (1,73)

Bivši igrač Partizana Nemanja Tomić je svestan da sastav iz Kragujevca ne čeka lak zadatak.

"Očekuje nas teško gostovanje ekipi Radničkog iz Pirota, koja se ove sezone bori za opstanak. Mi nemamo nameru da odustanemo od našeg načina igre, odlazimo na ovo gostovanje po sva tri boda i verujemo da ćemo do nih i doći", izjavio je prvotimac lidera Prve lige.

Trener Aleksandar Linta veruje u još jedno dobro izdanje svojih izabranika.

"Svesni smo da neće biti lako doći do sva tri boda na gostovanju u Pirotu. Ekipa Radničkog ima određeni kvalitet, koju je uostalom demonstrirala i u prvoj utakmici protiv nas ove sezone. Oni što tražim od svojih igrača, to je pre svega da pruže dobru igru, iz koje će neminovno proisteći i pozitivan rezultat".

U istom terminu sastaju se i Dinamo Vranje i Kabel (16.00). Najgora odbrana lige (37 golova) će tako ugostiti najbolju (13 golova), ali poslednji rezultati govore da nas očekuje neizvestan i zanimjiv duel.

Dinamo je neporažen na poslednja tri susreta. Posle samo jednog osvojenog boda iz prva tri kola u prolećnom delu sezone, Vranjanci su najpre remizirali sa Trajalom, a potom su savladali Radnički Pirot (3:2) i Budućnost iz Dobanovaca (1:0). Nalaze se na 14. mestu na tabeli, pet bodova ispod crte, ali u dobrom raspoloženju dočekuju sastav iz Novog Sada, koji se bori za promociju u najviši rang.

Kabel ipak ne blista u drugom delu sezone, koji je otvorio porazom od Dubočice. Od tada ipak ne zna za poraz, ali je u poslednja četiri kola samo jednom slavio. Dobili su Novosađani IMT na gostovanju, ali su remizirali sa Sremskom Mitrovicom (1:1), Grafičarom (1:1) i u minulom kolu sa Radničkim iz Pirota (1:1). I dalje ipak imaju najbolju odbranu u ligi, koja je samo 13 puta kapitulirala od početka takmičarske godine.

U prvom delu sezone je Kabel slavio kod kuće sa 2:1, ali je prethodne pretrpeo poraz na stadionu u Vranju.

16.00: (2,35) Dinamo Vranje (3,20) Kabel (2,85)

Pomoćni trener Dinama Nikola Stojanović ističe da u klubu vlada odlična atmosfera, ulogu favorita preopušta rivalu, ali veruje da nošeni dobrim rezultatima u poslednje vreme njegovi izabranici mogu do trijumfa.

"Čeka nas teška utakmica. Veškovac i Grk su se vratili u trenažni proces. Antić još uvek ima posledice povrede. Povredu ima Jezdović, tako da možda on neće igrati. Radi se o lakšoj povredi, ali ćemo videti. Kabel je favorit, neće biti lako. Svi u klubu smo svesni koliko će nam značiti ta tri boda, odnosno pobeda. Dočekujemo ekipu Kabela u dobrom raspoloženju, nadam se pobedi".

Fudbaleri Miloš Gordić i Marko Stojanović su se složili da je pred njima težak zadatak, ali takođe veruju da mogu do podviga na svom stadionu.

"Nama je sada svaka utakmica bitna. Sigurno da će biti teško protiv Kabela. Drugi su na tabeli, dve godine igraju jako dobar fudbal. Moramo u tu utakmicu ući jako ozbiljno jer nas ta pobeda bukvalno diže gore na crtu. Moramo ući spremno i organizovano. Očekujem da dobijemo tu utakmicu. Ekipa zaslužuje da ostane u ligi", izjavio je Gordić.

Stojanović ističe da će Dinamo od prvog minuta igrati ofanzivno.

"Ekipa Kabela je čvrsta i dobra što govori i njihova pozicija na tabeli. Biće teško. Ali mi idemo kao i do sada ofanzivno, napadački na sva tri boda. Atmosfera u ekipi je odlična i nadam se da ćemo nastaviti taj niz pobeda".

PRVA LIGA SRBIJE - 24. KOLO

Ponedeljak

16.00: (2,35) Dinamo Vranje (3,20) Kabel (2,85)

16.00: (2,85) Dubočica (2,85) Kolubara (2,65)

16.00: (1,42) Grafičar (3,90) Borac Čačak (8,50)

16.00: (1,40) Jagodina (3,50) Budućnost (8,00)

16.00: (4,80) Radnički Pirot (3,40) Radnički Kragujevac (1,73)

16.00: (1,30) Radnički Sremska Mitrovica (4,30) Zemun (13,0)

16.00: (4,20) Sloga (3,20) Loznica (1,88)

16.00: (1,68) Železničar (3,45) Trajal (5,10)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KabelNemanja TomićAleksandar Linta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara