Fudbaleri Rudara iz Prijedora (©Facebook/rudarprijedorfk)
Fudbaleri Rudara iz Prijedora (©Facebook/rudarprijedorfk)

Lider tutnji Prijedorom, gori za opstanak u Bijeljini

Vreme čitanja: 3min | ned. 27.02.22. | 11:22

Prethodna dva dana donela su nam nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine, a posle današnja dva duela biće spuštena zavesa na 20.kolo

Zavesa na 20. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine biće spuštena ove nedelje, kada su na programu preostala dva meča. Od 13 časova Prijedor će da dočeka Zrinjski, a u isto vreme Posušje gostuje rivalu u borbi za opstanak, Radniku u Bijeljini.

13.00: (6,25) Rudar Prijedor (3,80) Zrinjski (1,52)

Izabrane vesti

Iako je loše otvorio sezonu, Rudar je na pauzu otišao sa bezbedne zone, ali sa istim brojem bodova kao i trebinjski Leotar, pa im je i dalje mač nad glavom. Tokom zimske pauze nisu puno menjali, tako da je okosnica tima ostala ista. Očigledno da je šef stručnog štaba Marko Tešić zadovoljan trenutnim kadrom, pa će pružiti poverenje nosiocima igre iz prvog dela sezone. Da su mogli birati protivnika kojeg ne žele na startu prolećnog dela, to bi definitivno bio Zrinjski, ali iz tabora prijedorčana poručuju da se ne plaše lidera.

"Zrinjski igra najbolji fudbal, ima najbolji napad, odbranu, pojedince. Pred nama je zahtevna utakmica, mnogi su ih već proglasili prvacima, ali ima još da se igra. Sigurno da su u sjajnoj formi i, ako nastave kao u jesenjem delu, brzo će da overe titulu. Izazov za nas je svakako ovaj meč, posle dobro odrađenih priprema. Ranije sam govorio, sve ono što smo dobro uvežbavali na pripremama, preneli smo na utakmice. Analizirali smo ih, pokušaćemo neke mane da iskoristimo, iako imaju jako malo mana. Nadamo se pozitivnom rezultatu", istakao je Tešić.

Kada je reč o Zrinjskom, aktuelni lider je protutnjao prvim delom sezone, a ruku na srce, teško da se nešto može promeniti i u nastavku, ali poznavajući stratega Plemića Sergeja Jakirovića, mesta za opuštanje nema, pa će već danas krenuti u pohod na titulu. Tokom pauze nisu dovodili mnogo. Ciljani igrači poput Irfana Hadžića, Gregora Gulišije, Dejana Trajkovskog, Petra Boje trebalo bi da budu dovoljni za overu titule, iako iz tabora Plemića smatraju da će teško biti ponoviti sjajnu jesen.

"Dobro smo radili tokom pauze i nadam se da ćemo uspešno otvoriti proleće. Očekuje nas težak teren i motivisan domaćin, ali spremili smo se za to", jasan je Jakirović.

U prvom delu sezone, Zrinjski je Pod Bijelim brijegom rutinski trijumfovao rezultatom 3:0.

13.00: (2,50) Radnik B. (3,00) Posušje (2,90)

Start proleća mogao bi za ove dve ekipe mnogo doneti. Reč je o okršaju timova koji se bore za opstanak, tako da se očekuje bespoštedna borba. Radnik je poslednji sa 12 bodova, četiri manje od Posušja koje je u mirnoj zoni. Za domaće, trijumf bi značio mnogo jer bi samim tim došli na bod zaostatka za opstankom, dok bi u slučaju nepovoljnog rezultata, Radnik tonuo sve dublje u živo blato.

Kada je reč o Posušju, oni su loše otvorili sezonu, ali su uspeli da se nekako iščupaju sa dna, pa fenjer prepuste upravo današnjem rivalu. Ipak, svesni su u timu sa Mokrog Doca da ništa nije gotovo i da iz kola u kolo moraju osvajati bodove. Da žele da opstanu u društvu najboljih pokazali su i tokom pauze, gde su doveli par značajnih pojačanja koji bi trebalo da budu od koristi treneru Stipi Balajiću.

Okršaj koji će definitivno obilovati veliko borbom, ali i velikim motivom, jer je i ulog poprilično veliki.

PREMIJER LIGA BIH – 20. KOLO

Petak

Široko Brijeg - Borac 0:3 (0:0)

/Moraitis 74, 83, Begić 88/

Velež - Željezničar 2:0 (0:0)

/Haskić 4, 90+2/

Subota

Sloboda Tuzla – Tuzla Siti 1:1 (1:0)

/Predragović 36 – Mehanović 48/

Leotar – Sarajevo 0:2 (0:2)

/Šuljić 1, Bagarić 12/

Nedelja

13.00: (2,50) Radnik B. (3,00) Posušje (2,90)

13.00: (6,25) Rudar P. (3,80) Zrinjski (1,52)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1Rudar PrijedorZrinjskiRadnik BijeljinaPosušje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara