Džejmi Vardi (©Reuters)
Džejmi Vardi (©Reuters)

Lids ima štošta, ali ne i Vardija! A on pravi ogromnu razliku (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 02.11.20. | 23:11

Lester rutinski slavio na Eland Roudu

Bio je 5. april 2004. godine. Lids i Lester sastali su se na Eland Roudu. Lester je uspeo da stigne dva gola minusa, ali je posle odlične utakmice i prave drame Lids ipak slavio rezultatom 3:2 golovima Majkla Duberija, Marka Viduke i Alana Smita, dok su Lisicama nadu dali Pol Dikov i Mazi Izet.

Malo ko je tada mogao da pretpostavi da će to biti njihov poslednji susret u Premijer ligi i da će se sledeći odigrati tek šesnaest i po godina kasnije. Lids i Lester su prošli kroz teška vremena. Nekadašnji polufinalista Lige šampiona stigao je čak do treće lige, dok je njegov rival posle boravka u Čempionšipu uspeo čak da se popne na krov Engleske!

Izabrane vesti

U ponedeljak uveče dva simpatična engleska kluba sastala su se ponovo u Premijer ligi na istom mestu, ali je rezultat ovog puta bio potpuno drugačiji. Lester je pregazio Lids sa 4:1 (2:0) i slavio možda ubedljivije nego što je igra na terenu pokazala, ali niko ne može da kaže da Lisice nisu zaslužile baš ovakav rasplet.

Lids ima štošta. Pre svega Marsela Bijelsu, napadačku filozofiju i dubok džep, ali Lesterov gazda Džejmi Vardi je nešto što je odavno postalo tas na vagi koji neretko prevagne na stranu Lisica. To su, uostalom, potvrdila i dešavanja sa Eland Rouda ove večeri.

Džejmi Vardi je učestvovao u tri od četiri gola svog kluba. Prvo kao asistent, drugi put kada je mladi Ilan Meslije odbio njegov pokušaj glavom pravo na nogu Jurija Tilemansa, da bi onda upravo svojim pogotkom u 76. minutu posle rezantnog dodavanja Džengiza Undera razbio ofanzivu Lidsovih jurišnika i ugasio taj poslednji plamičak nade da bi moglo da se dogodi čudo.

Klasa je Džejmi Vardi i jednostavno svaka reč da se opiše njegova važnost Lesteru bila bi suvišna. Velike zasluge idu i na račun Brendana Rodžersa koji se nije uplašio ultraofanzivnog pristupa Marsela Bijelse i štaviše uspeo da uštopuje Lidsov napad, a ujedno i relativno brzo razotkrije sve protivnikove slabosti u napadu.

To se dogodilo već u drugom minutu kada je malerozni Robin Koh ponovo zabrljao i prodao svoj tim kiksom koji je doveo do toga da Vardi majstori predribla Meslija, ali i ostane dovoljno pribran da pogleda oko sebe i pronađe Harvija Barnsa za 1:0 već posle nepunih 120 sekundi. Ovo je već četvrti kiks mladog nemačkog štopera od dolaska iz Frajburga letos i upravo je zbog njega Bijelsa i kupio naknadno Dijega Ljorentea iz Real Sosijedada. Ali, ne vredi...

Da je Vardi sveprisutna sila u napadu pokazao je detalj iz 21. minuta. Mark Olbrajton poslao je upotrebljiv centaršut s desnog boka, Vardi je uprkos činjenici da je imao igrača na leđima uspeo glavom da zahvati loptu, a Tilemansu nije bilo teško da odbitak samo prosledi u mrežu.

Posle prvog dela u kojem je Lids bio potpuno grogi, Bijelsa je uspeo da probudi svoje igrače i natera ih da krenu u totalnu ofanzivu u nastavku. I tek što se lopta zakotrljala sa centra, Stjuart Dalas je uspeo da matira Kaspera Šmajhela i nabije pritisak na leđa gostiju. Lids je posle tog gola krenuo još ofanzivnije ka golu, ali je malo sreće nedostajalo da padne bar još jedan gol. Ogromne prilike u narednim minutima propustili su Pablo Ernandez koga je prečka sprečila da se proslavi i Mateuž Klih nedugo zatim, a kada oni nisu uspeli, Lidsov tempo lagano je počeo da opada. I to je Lester iskoristio. Lukavo je sačekao da se protivnik istroši i onda zadao konačni udarac preko Vardija. Doduše, tačku na ubedljiv trijumf i jedno od težih gostovanja van velike šestorke stavio je Tilemans sa bele tačke u samom finišu.

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Petak

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (2:0)

/Ait Nuri 18, Podense 27/

Subota

Šefild junajted – Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Voker 28/

Barnli - Čelsi 0:3 (0:1)

/Zijeh 26, Zuma 63, Verner 70/

Liverpul - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Salah 43 penal, Žota 85 - Fornals 10/

Nedelja

Aston Vila - Sautempton 3:4 (0:3)

/Mings 62, Votkins 90+3 penal, Griliš 90+7 – Vestergard 20, Vord Prauz 33, 45, Ings 58/

Njukasl – Everton 2:1 (0:0)

/Vilson 56 pen, 84 - Kalvert Luvin 90+1/

Mančester Junajted - Arsenal 0:1 (0:0)

/Obamejan 69 penal/

Totenhem – Brajton 2:1 (1:0)

/Kejn 13, Bejl 76 – Lampti 56/

Ponedeljak

Fulam- Vest Bromvič Albion 2:0 (2:0)

/Rid 26, Aina 20/

Lids - Lester 1:4 (0:2)

/Dalas 48 - Barns 2, Tilemans 21, 90+1 penal, Vardi 76/



tagovi

Marselo BijelsaDžejmi Vardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara