Slavlje Spartaka (Reuters)
Slavlje Spartaka (Reuters)

Liga Evrope: Spartakov golman heroj večeri! Napoli i Legija zajedno poslali Lester u Ligu Konferencije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.12.21. | 20:46

Ojarzabal rešio PSV, Sparta lepim golovima obezbedila evropsko proleće

U najneizvesnijoj grupi Lige Evrope, apsolutni pobednik je moskovski Spartak, a totalni grubitnici Lester i Legija iz Varšave.

Moskovljani su osvojili prvo mesto i direktno idu u osminu finala, dok je Legija posle sjajnog starta i dve pobede, nanizala četiri poraza i ostala bez evropskog proleća. Imala je šansu večeras da pobedom u Varšavi nad Spartakom nastavi sezonu u Evropi ali je poražena 0:1 i završila je kao poslednja u grupi. Plej-of za Ligu Evrope iz iste grupe je obezbedio Napoli u direktnom okršaju protiv Lestera na svom terenu (3:2).

Izabrane vesti

Napoli se kockao i sa kombinovanim timom dočekao Lester koji je izašao u skoro najjačem sastavu. Ipak, rezerve Napolitanaca su opravdale poverenje trenera Spaletija i uz preokret poslale Lisice u plej-of za Ligu konferencija.

Napolitanci su sjajno otvorili meč i za 24 minuta došli do velikih 2:0. Adam Una je na srećan način pogodio u četvrtom minutu, da bi Eljif Elmas 20 minuta kasnije sa granice ofsajda iskoristio asistenciju Petanje. Delovalo je da je Napoli stavio šapu na pobedu, ali Englezi se nisu predavali i iskoristili su svoje najjače oružje – prekide.

Prvo je Džoni Evans pogodio posle slobodnjaka da bi mladi Djuberi Hol na ivici kaznenog prostora prihvatio otpadak i poslao ga u mrežu za 2:2 pred odlazak na poluvreme. 

Usledio je furiozan početak Napolija u drugom poluvremenu, nizale su se šanse i jednu je iskoristio Elmas za drugi gol na meču. I ispostaviće se pobedu Napoliju vrednu plej-ofa za osminu finala Lige Evrope. Lester je odmah posle toga pogodio stativu i bio je to poslednji voz za Lisice koje moraju u treće po kvalitetu evropsko takmičenje...

Zahvaljujući pobedi Napolija i minimalnom trijumfu u Varšavi, Spartak je najveći profiter poslednjeg kola. Velika greška odbrane Legije na početku meča je poklonila gol Bakajevu.

Rusi su odolevali i umalo da u poslednjem minutu ostanu bez pobede i prvog mesta. Legija je u 98. minutu imala penal za remi koji joj ne bi mnogo značio ali bi poslao Napoli na prvo, Lester na drugo, a Spartak na treće mesto. Međutim, golman Strelnjikov je odbranio udarac Pekharta sa bele tačke koji je mnogo više koštao Lester nego Poljake.

U direktnom okršaju za drugo mesto i plej-of Lige Evrope, Real Sosijedad je na svom terenu deklasirao PSV sa 3:0 i poslao ga u baraž za Ligu konferencija. Baskijski biser Mikel Ojarzabal je proradio kada je bilo najpotrebnije. Prvo je pogodio iz penala, a onda i posle kontre. Kada je Sangare ostavio Holanđane sa igračem manje, sve je bilo jasno. Serlot je u nadoknadi samo potvrdio pobedu i drugo mesto. Prvi u grupi je Monako koji je u meču bez mnogo imperativa odigrao 1:1 sa Šturmom.

Direktan plasman u osminu finala je remijem u Istanbulu protiv Fenerbahčea (1:1) overio i Ajntraht iz Frankfurta. Filip Kostić je bio asistent kod vodećeg gola Soua da bi Turci došli do izjednačenja preko Beriše u finišu poluvremena. Sa ishodom u Istanbulu, Olimpijakosu je bilo svejedno šta će uraditi u Belgiji pa ga minimalan poraz od Antverpena nije mnogo zaboleo.

U grupi A je Lion još ranije obezbedio prvo, a Rendžersi drugo mesto pa njihov međusobni okršaj u Francuskoj nije ništa odlučivao i završen je 1:1. Sparta je u Pragu lepim golovima Hančka iz slobodnjaka i supertalentovanog Hložeka pobedila Brondbi 2:0 i obezbedila evropsko proleće.

GRUPA A

Lion - Rendžers 1:1 (1:1)

/Bejsi 49 autogol - Rajt 42/

Sparta Prag - Brondbi 2:0 (1:0)

/Hančko 43, Hložek 49/

GRUPA B

Šturm - Monako 1:1 (1:1)

/Jančer 7 - Foland 30/

Sosijedad - PSV 3:0 (1:0)

/Ojarzabal 43, 63, Serlot 90+3/

GRUPA C

Napoli - Lester 3:2 (2:2)

/Una 4, Elmas 24, 53 - Evans 27, Djusberi Hol 33/

Legija - Spartak M. 0:1 (0:1)

/Bakajev 17/

GRUPA D

Fenerbahče - Ajntraht 1:1 (1:1)

/Beriša 42 - Sou 29/

Antverpen - Olimpijakos 1:0 (1:0)

/Balikviša 7/



tagovi

Glazgov RendžersSparta PragBrondbiLegijaOlimpijakosŠturm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara