(©MN Press)
(©MN Press)

Liga nacija: Srbija u grupi sa Švedskom, Norveškom i Slovenijom

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 18:39

Biće to i rivali Orlovima za zagrevanje pred Mundijal

Treće izdanje Lige nacija igraće se na leto sledeće godine, a danas su žrebom u sedištu UEFA određene grupe ovog ne preterano voljenog, ali opet zanimljivog takmičenja.

Reprezentacija Srbije će kao i u prošlom izdanju igrati u B klasi Lige nacija, a žreb je odlučio da bude u grupi sa Švedskom, Norveškom i Slovenijom.

Izabrane vesti

Vrlo jaku grupu dobio je tim Dragana Stojkovića, moglo je da bude mnogo lakše. Švedska je u nedavno završenim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo do poslednjeg kola bila u trci sa Španijom za direktan prolaz. Norveška je naš stari znanac, kojeg smo eliminisali u baražu za prethodno Evropsko prvenstvo. A, Slovenija je ekipa koja je u realnom padu, u minulim kvalifikacijama za Katar završila je kao četvrta u grupi, daleko iza Hrvatske i Rusije. Biće ovo prilika da se upiše prva pobeda u istoriji nad Slovenijom, jer je sadašnji bilans našeg državnog tima sa njima pet remija i jedan poraz.

Ove tri selekcije biće ujedno i sparing partneri Orlovima pred nastup na Mundijalu u Kataru. Naime, mečevi Lige nacija će se igrati u periodu od 2. juna do 27. septembra, a Svetsko prvenstvo u Kataru će početi 21. novembra. Reprezentacije neće imati mnogo vremena za pripreme za šampionat, otprilike samo nedelju dana, pa će se sve evropske ekipe uglavnom pripremati kroz Ligu nacija.

Koliko god bila malo cenjena i nevoljena, kao praktično svi noviteti koji se pojave u svetu fudbala, Liga nacija ima svrhu, jer i kroz nju može da se dođe do mesta na Svetskom ili Evropskom prvenstvu.

Srbija će igrati u klasi B naredne godine, ali ne bi bilo za bacanje da se izbori za promociju u najviši rang. Imala bi priliku da odmeri snage sa nekim od najjačih reprezentacija Evrope, koje bi dolazile u Beograd i punile tribine mnogo više nego neki od minulih rivala kroz kvalifikacije.

Kada su u pitanju ostale grupe klase B, u prvoj će igrati Ukrajina, Škotska, Republika Irska i Jermenija, u drugoj Island, Rusija, Izrael i Albanija, a u trećoj Bosna i Hercegovina, Finska, Rumunijaj i Crna Gora.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara