©Reuters
©Reuters

Lil odbio 35.000.000 evra za Svena Botmana

Vreme čitanja: 1min | uto. 04.01.22. | 02:45

Neuspeli pokušaj Svraka

Lil je odbio zvaničnu ponudu Njukasla za mladog holandskog štopera Svena Botmana, tešku 35.000.000 evra, tvrdi Fabricio Romano. Francuski klub je navodno odlučan da zadrži odličnog igrača u svojim redoima, bez obzira što se nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji, mada nije isključeno da popularne Doge samo žele da izvuku veću svotu novca od Svraka, koje po svaku cenu žele da pojačaju tim ove zime.

Isti izvro navodi da će francuski klub u obzir uzimati samo direktne ponude i da ih pozajmica ne interesuje u ovom trenutku. To bi moglo da zakomplikuje situaciju čelnicima Milana, koji su bili zainteresovani da pozajme Holanđanina do nkraja sezone, a onda ga otkupe za sumu od oko 30.000.000 evra. Ono što je izvesno jeste da čelnici Njukasla neće odustati, već bi uskoro trebalo da usledi novi pokušaj, koji će možda odobrovoljiti francuski klub.

Izabrane vesti

Sven Botman (21) je igrački stasao u Ajaksu, a Lil ga je u svoje redove doveo u julu 2020. godine za obeštećenje od oko 8.000.000 evra. Mladi fudbaler se brzo izborio za važnu ulogu u Lilu, prošle sezone je odigrao 47 mečeva u svim takmičenjima za Doge, dok je ove već sakupio 12.

Botman je prošao sve mlađe kategorihe holandske reprezentacije, a u novembru 2020. godine dobio je i prvi poziv za seniorski tim, ali još uvek nije zabeležio premijerni nastup.


tagovi

Sven BotmanZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara