Džonatan Dejvid i Burak Jilmaz (©Reuters)
Džonatan Dejvid i Burak Jilmaz (©Reuters)

Lil se vraća u borbu za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 13:51

Liga 1: Doge večeras dočekuju Lorijan, koji je bez pobede na 13 poslednjih prvenstvenih duela

Lil još nije blizu mesta koje vodi u Evropu sledeće sezone, ali ima čemu da se nada. Do pre dva meseca stvari su izgledale bitno drugačije, a aktuelni prvak Francuske bio blizu zone ispadanja.

19.00: (1,55) Lil (4,20) Lorijan (7,00)

Izabrane vesti

Doge večeras igraju zaostali duel 20. kola Lige 1 sa Lorijenom, posle kojeg bi mogle dodatno da poboljšaju svoj učinak i da stignu na deobu sedmog mesta sa Strazburom, na pet bodova manje od zone Lige šampiona (19.00). Međutim, moraće da se nose sa jednom velikom neprijatnošću, jer na klupi neće biti trenera Žoslena Gurveneka, koji je "zakačio" korona virus.

Kormilar šampiona nema težak tok bolesti, i prema njihovim rečima, trebalo bi da bude na raspolaganju za naredni duel u Brestu.

"Sada moramo da se organizujemo drugačije. Ali bićemo spremni za meč. Iako neću biti na stadionu, imamo dovoljno znanja i ljudi da se nadopunjujemo", uveravao je navijače Gurvenek.

-----------------------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------------------------------------

Ovaj meč je trebalo da se odigra početkom nove godine, ali je odložen jer se Covid-19 tada uvukao u svlačionice oba tima. Lorijan je poslednji put odigrao meč bez golova protiv Anžea, dok je Lil remizirao u Marselju i bar delimično vratio reputaciju posle neuspeha u Kupu Francuske u derbiju sa Lansom. U ovom slučaju, domaći tim će igrati ulogu izrazitog favorita.

Učenici trenera Kristofa Pelisijea imaju različite brige od protivnika, jer se bore za opstanak u ligi. Trenutno su na 18. mestu, sa istim brojem bodova kao i Troa na 16. poziciji.

Slabom plasmanu Lorijana kumovala je očajna serija iz koje ekipa nikako da izađe. Naime, narandžasto-crni su bez pobede na 13 proteklih prvenstvenih susreta, još od trijumfa nad Nicom 22. septembra. Poslednja dva susreta, ipak, daju nadu da je izlazak iz krize blizu, jer pre Anžea su Pelisijeovi momci odigrali 1:1 sa PSŽ-om.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

LIGA 1 - ZAOSTALI DUEL 19. KOLA

Sreda

19.00: (3,45) Klermon (3,30) Strazbur (2,30)

LIGA 1 - ZAOSTALI DUELI 20. KOLA

Sreda

19.00: (1,55) Lil (4,20) Lorijan (7,00)

19.00: (1,75) Monpelje (3,70) Troa (5,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1LilLorijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara