(©Starsport)
(©Starsport)

Linta: Ne jurimo rezultat, jer on uvek dolazi kao posledica dobre igre i energije

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.08.22. | 16:11

Strateg novosadske Mladosti optimista pred gostovanja u Kruševcu i Nišu

Ekipa Mladosti GAT je u crnoj seriji rezultata, a u prošlom kolu minulog vikenda vezali su četvrti uzastopni poraz.

Poslednji bod novajlije u Mozzart Bet Superligi osvojile su još pre mesec dana protiv Voždovca u gostima, a izlaz iz velike rezultatske krize Novosađani će tražiti u Kruševcu, gde u utorak gostuju ekipi Napretka (18.30, TV Arena sport 1).

Izabrane vesti

U najavi ovog meča, šef stručnog štaba Mladosti GAT Aleksandar Linta poručio je da pozitivan rezultat dolazi kao posledica kvalitetne igre i dobre energije.

„Mentalni aspekt je veoma važan deo igre, a naročito kod nas u Srbiji je dosta moguć napredak u tom segmentu. Moramo da se nosimo sa nedaćama. I kad je teško, fudbal je lep. Mislim da imamo dovoljno snage i da sa pojačanom energijom možemo sprovesti ono što pokušavamo, a to je dobra igra iz koje treba da dođemo do rezultata. Nikako obrnuto. Ne možemo da jurimo rezultat, već treba da jurimo igru i uz adekvatnu energiju i agresivnost, rezultat dođe kao posledica tih stvari“, istakao je trener Mladosti GAT Aleksandar Linta na konferenciji za medije.

Linta je detaljnije analizirao ekipu Napretka i naglasio da ne smeju ponoviti greške koje su ih koštale poraza od Novog Pazara u prošlom kolu (1:2).

„Poznajemo njihovu filozofiju igre. To je negde slično našem prethodnom protivniku (prim. aut. Novi Pazar), odnosno čvrsta odbrana i brz napad, igra na traniziciju... Znali smo da i Novi Pazar igra na taj način, pokušali smo da to sprečimo, ali igra iza lopte nije bila nameštena kako treba i primili smo dva gola iz direktne igre. I ekipi Napretka i nama je breme veliko, možda njima i za nijansu još teže jer igraju na domaćem terenu. Uvek kažem da treba poštovati svakog protivnika, ali mu se ne treba prilagođavati jer na taj način gubiš svoj identitet. Ono što radimo na treninzima, lakše ćemo sprovesti na utakmicama ako je to konstantno iz nedelje u nedelju, možda malo modifikovano, ali bitno je da se mnogo ne remeti suština“.

Novosađane u narednih pet dana očekuju dva gostovanja, posle Kruševca idu u Niš na megdan ekipi Radničkog.

„Predstoje dve izazovne utakmice, kako za nas tako i za naše protivnike, jer smo u nizu nekih negativnih rezultata, naročito Napredak. Fudbal je lep, a čine ga i ove malo teže stvari, ali što se mene tiče ljubav prema fudbalu nikad nije bila upitna. Ovi izazovi postoje da nas ojačaju i da u narednom periodu imamo spremno neko rešenje, ako naiđemo opet na ovakve probleme. Optimista sam, verujem u svoje momke i mislim da će vrlo brzo doći pozitivni rezultati, možda već u ovim mečevima“.

Strateg „gatovaca“ najavio je i određene promene u sastavu.

„Razlikovaće se sastavi jer imamo tri utakmice u nekih deset dana. Svaka utakmica nosi psihičko, a samim tim i fizičko trošenje, tako da moramo osvežiti ekipu i koristiti što veći broj igrača da bismo bili na odgovarajućem energetskom nivou i kako bismo mogli da ispratimo zahteve koje ja kao trener postavljam. Prema tome, biće sigurno promena u odnosu na prošlu utakmicu, ali i razlikovaće se sastav protiv Radničkog iz Niša u odnosu na meč sa Napretkom“, zaključio je šef stručnog štaba novosadske Mladosti Aleksandar Linta.



tagovi

Mladost Novi SadAleksandar LintaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara