Slavlje fudbalera Lorijana protiv Liona (Reuters)
Slavlje fudbalera Lorijana protiv Liona (Reuters)

Lion nije konkurencija Pari Sen Žermenu: Lorijan otreznio Dečake u Bretanji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.09.22. | 20:59

Ekipa Petera Boša doživela prvi poraz u sezoni

Rezultatima na početku sezone Lion je davao utisak tima koji je odlučan da prati Pari Sen Žermen i čeka grešku najmoćnijeg tima u Francuskoj. Međutim, onda je zaostali meč 2. kola Lige 1 ogolio slabosti Dečaka. Dok su jurišali za petom pobedom u prvih šest prvenstvenih utkamica, Lorijan im je servirao premijerni poraz ove sezone - 3:1.

Nije klub iz Bretanje u prelaznom roku potrošio mnogo novac (tek 5.000.000 evra), prodao je jednog od boljih i standardnijih fudbalera iz prošle sezone Armana Lorijentea Sasuolu, ali je prvenstvo Francuske otvorio na impresivan način za svoje standarde. Posle Rena, Klermona i Ajačija, Lion mu je bio četvrta recka za ukupno 13 bodova. Time se izjedančio sa ekipom Petera Boša, prišao Lansu na bod zaostatka, a zaostaje za Pari Sen Žermenom i Marseljem samo tri boda.

Izabrane vesti

Da se ozbiljno nameračio na pobedu domaćin je pokazao već posle 6. minuta majstorskim pogodtkom Enca Le Fea, direktno iz slobodnjaka. Nakon što je 22-godišnjak prebacio živi zid, Antoni Lopes mogao je samo pogledom da isprati loptu.

Za čitavu prošlu sezonu u Premijer ligi, Aleksandre Lakazet je postigao svega četiri gola. Večeras je golom za izjednačenje iz 28. minuta već posle šest kola izjednačio brojke iz Arsenala, ali umesto da gol iskusnog napadača pokrene goste, oni su vrlo brzo poklonili rivalu novo vođstvo.

Tijago Mendes je doživeo pomračenje svesti ispred svog šesnaesterca, a greška mladog brazilskog štopera kažnjena je pogotkom Nigerijca Terema Mofija koji je spretno bocnuo loptu preko protivničkog golmana. Samo što je počelo drugo poluvreme, a internacionalac iz Burkine Faso Dango Utara matirao je Lopesa u kontra napadu i zadao Lionu udarac od kojeg nije bilo oporavka.

Mnogi su kao prednost Liona ove sezone videli činjenicu da ekipa neće nastupati u Evropi, samim tim imati obaveze na više frontova, ali ukoliko želi da završi takmičarsku godinu na nekoj od prvih pet pozicija ili da se potencijalno vrati u Ligu šampiona, Lionu neće smeti da se ponavljaju propusti poput večerašnjeg.




tagovi

LionOlimpik LionLorijanAleksandre Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara