Rade Krunić (©Reuters)
Rade Krunić (©Reuters)

Lion planira da potroši 50.000.000 evra za pojačanja, Krunić na listi želja

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.12.23. | 11:57

Vezista Milana ponovo je u fokusu posrnulog francuskog velikana

Posle tri vezane pobede Lion je konačno isplivao iz opasne zone i dobio prostor da diše pred nastavak prvenstva sredinom januara. Kraći predah od obaveza u Francuskoj omogućio je posrnulom francuskom velikanu da napravi planove za januarski prelazni rok i definitivno preseče sa kim želi da nastavi sezonu, a sa kim ne.

Lion je za januar spremio budžet od 50.000.000 evra i prva ideja je da se ekipa pojača u veznom redu gde su Korentan Toliso i Maksens Kakere dosad bili neprikosnoveni u startnoj postavi.

Izabrane vesti

Ideja o dovođenju Baptista Santamarije iz Rena je pala u vodu, pa je sportski direktor David Fio bacio oko na Radeta Krunića. Vezista Milana uklapa se u profil igrača koji je Lionu potreban, pre svega ima iskustva na najvećoj sceni, igrao je Ligu šampiona sa Rosonerima i kao takav mogao bi da pomogne timu.

Momak iz Foče je još letos bio na radaru Lavova, ali tada do saradnje nije došlo. Krunić se u poslednja četiri prvenstvena kola preselio na klupu i nije ulazio u igru, a u decembru još nije odigrao nijedan minut.

Lion se nada da bi u januaru mogao da dovede igrače u svim linijama tima. Kao pojačanje u odbrani naciljan je Klemon Lengle koji je odigrao samo 90 minuta u Premijer ligi kao pozajmljen igrač Barselone, ali ga navodno prate još minhenski Bajern i Milan. Takođe je i trener Vile Unaj Emeri potvrdio da klub želi da ga zadrži. Zbog toga Lion ima još nekoliko rezervnih varijanti, od Adrijelsona iz Botafoga, kao i njegovog saigrača golmana Lukasa Perija, dok je velika želja u odbrani i Najef Ager iz Vest Hema, ujedno i najmanje realna.

Što se ofanzivnih pozicija tiče, Lion prati Agerovog saigrača Saida Benramu koji se navodno raspituje za situaciju u klubu, a već je bilo kontakta sa njegovim agentom Pinijem Zahavijem. Larži Ramazani, bočni napadač Almerije je takođe u opticaju.

SUPERLIGA ILI KLUPSKI ŠAMPIONAT EVROPE?

Najveća enigma je u samom špicu napada. Lion je nameravao da posle odlaska Fabijana Grosa proda kapitena Aleksandra Lakazeta, ali je on sa četiri pogotka u pomenute tri pobede doveo sve u klubu u veliku nedoumicu. Na njegovo mesto Lion bi radije doveo mladog Iga Ekitikea iz PSŽ-a i dao mu mogućnost da postane dugoročno rešenje za klub. Njega takođe prati i Njukasl.

Lakazet sa Lionom ima ugovor do 2025. godine, a jedan je od igrača u svlačionici sa najvišim primanjima zajedno sa Tolisoom, Lopesom, Lovrenom i Čerkijem koga klub takođe želi da proda. On takođe ima ugovor sa Lionom do juna 2025. godine, procenjen je na 20.000.000 evra i može da ide ako stigne prava ponuda, ali on bi da ostane.

Razlog zašto bi Lion da se reši nekog iz kruga najplaćenijih je da bi se otvorio prostor za dovođenje pojačanja. U suprotnom, klub ne bi mogao da podnese dodatni teret plata. Među onima koji su definitivno precrtani nalazhe se Skeli Alvero, Dijego Moreira, Pol Akuoku, Mama Balde, dok je status igrača poput Ejnslija Mejtland Najlsa i Ernesta Nuame još pod znakom pitanja...



tagovi

Rade KrunićIgo EkitikeKlemon LengleZimski prelazni rok 2024LionAleksandre Lakazet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara