Dejan Lovren tokom prvog mandata u Lionu (©Reuters)
Dejan Lovren tokom prvog mandata u Lionu (©Reuters)

Lion platio 2.000.000 evra za povratak Dejana Lovrena

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.01.23. | 16:35

Iskusni štoper ponovo u Francuskoj

Nije pristao Dejan Lovren na smanjenje plate u Zenitu i produžetak ugovora koji je isticao po završetku aktuelne sezone. Umesto toga, iskusni defanzivac rešio je da se vratio u Olimpik Lion, za koji je nastupao od januara 2010. do juna 2013.

Tada su Francuzi za njegov transfer platili zagrebačkom Dinamu 8.000.000 evra, plus 1.500.000 kroz bonuse, a ovaj put će - piše Lekip - na račun ruskog kluba leći 2.000.000 evra.

Izabrane vesti

Reprezentativac Hrvatske navodno je prvo u nizu defanzivaca koji će u narednom periodu stići u Lion, pošto Loran Blan nije zadovoljan učinkom neiskusnih Diomandea i Lukebea, dok 34-godišnji Žerom Boateng više ima ulogu mentora nego prvotimca, što se i vidi i po svega četiri prvenstvena nastupa ove sezone. Lovren bi svojim iskustvom trebalo da pomogne pomenutoj dvojici mladih štopera da se razvijaju, ali se pominje da je sledeći igrač kog Blan želi u svom timu Evertonov Mejson Holgejt.

Lion se posle nepotpunog 17. kola Lige 1 nalazi na osmom mestu sa 24 boda. Cilj je povratak na međunarodnu scenu, međutim, da bi bio ostvaren moraće Lavovi mnogo više da pokažu u nastavku sezone.


tagovi

Dejan LovrenZenitOlimpik LionZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara