Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lionovo dete zna kako protiv Anesija

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.03.21. | 10:33

Orlean ima imperativ pobede da pokaže da mu ambicije idu u smeru Lige 2

Sinoć se Bastija na Korzici prošetala kroz duel sa Kretejom potvrdivši da je glavni kandidat za promociju u Ligu 2. Danas je na programu još akcije u trećem rangu francuskog fudbala oličene kroz zaostale utakmice 22. i 24. kola. Nastupa nekolicina timova koji merkaju treću poziciju i baraž za stepenik više, a najbliži joj je Orlean koji gostuje Anesiju.

Imajući u vidu okršaj iz prvog dela sezone trebalo bi da gledamo igru mačke i miša. Popularne Ose rastavile tim iz zone ispadanja na proste činioce i sa Sors stadiona ga ispratile kući sa šest lopti u mreži. Ipak, štoper gostiju Florijan Lapis, poziva na oprez.

Izabrane vesti

"Ova utakmica će biti druga priča. Milslim da se njihov tim promenio i nema sumnje da će ući u utakmicu puni osvetoljubivih misli. Na nama je da budemo pažljivi, koncentrisani i da pokušamo da ostvarimo povoljan rezultat", objasnio je Lapis.

(3,15) Vilafrankeze (2,90) Šavez (2,40)

Da bi potvrdio da mu je cilj isključivo treća pozicija i potencijalni plasman u Ligu 2, Orlean nema pravo na grešku. Pobeda na Parku sportova omogućiće mu da preskoči trećeplasirani Šole i gleda u leđa jedino nedostižnima - Kevili Ruenu i Bastiji. Ukoliko pak ne uspe da osigura ceo plen, to će otvoriti sijaset problema pošto Red Star, Konkarno i Le Man uglavnom bodovno izjedančeni, neki od njih imaju po jednu ili dve utakmice manje.

"Pritisak je pozitivan jer imamo za šta da se borimo. U prvom delu sezone nismo previše razmišljali o tome, ali od starta 2021. godine napravili smo seriju od devet utakmica bez poraza. I sada imamo jasnu ambiciju", rekao je Lapis.

Uprkos tome što se nalazi među najlošijim timovima Lige nasional, Anesi nije još dao završnu reč. To pokazuju poslednje dve utakmice i četiri osvojena boda od mogućih šest. Savladali su izabranici Avranš tako što su dva puta zaostajali, a onda golovima u 89. i 90. minutu pokupili sva tri boda. U narednom kolu odoleli su Stad Briošanu, timu koji i dalje ima računicu da napadne treće mesto.

Najveći problem Anesija ove sezone je odbrana, ubedljivo najlošija u trećem rangu. Sa 43 primljena gola na 27 utakmica, ko god da je preko puta zna neće imati preterano težak zadatak da nađe put do gola. Svestan je toga i izdanak Lionove fudbalske škole Gaetan Peran koji će juriti 11. pogodak u sezoni i drugo mesto liste strelaca. Lionov dečak zna kako se postižu golovi protiv Ansija pošto je tresao mrežu kluba iz Ot Savue u prvom delu sezone.


tagovi

FrancuskaFrancuska 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara