Nemanja Matić (©Reuters)
Nemanja Matić (©Reuters)

Lionovo preobraženje po Nemanji Matiću: Pokrenula nas je pobeda nad Marseljom

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 13:15

U Srbiji 90-ih su opcije bile ograničene. Imao si loptu i morao si da igraš fudbal ili košarku. Volim fudbal, a lopta je bila jedina igračka koju sam imao kao dete. Takođe igram košarku svakog leta tokom odmora", poručio je srpski fudbaler u izjavi za klupski sajt

Slutilo je na fijasko i tamu druge lige, ali stigao je Nemanja Matić i Olimpik više nema brige. Šest mečeva, šest pobeda u svim takmičenjima. To je epilog sedmostrukom prvaka Francuske od dolaska srpskog veziste u njegove redove krajem januara.

Lion je u utorak potvrdio da žestoko pokušava da popravi ono što je zabrljao u prvoj polovini sezone, plasiravši se u polufinale nacionalnog Kupa, i nastavio je da beleži pozitivne rezultate na polju Lige 1, dok će protiv Lansa pokušati da produži niz pobeda u prvenstvu na pet.

Izabrane vesti

Dobar posao, ispostavilo se, napravili su odgovorni u Lionu tokom zimskog prelaznog roka. Tim se oporavio od dolaska Pjera Saža na kormilo, a brojne akvizicije potvrdile su nove ambicije ekipe. Lavovi su iz Genta doveli izvesnog Nigerijca Gifta Orbana i Malika Fofanu, dok je Said Benrama stigao u poslednjem trenutku iz Vest Hema. Ipak, dolazak Nemanje Matića iz Rena, posle silnih peripetija, ispostavilo se kao možda i ključni "začin".

Nekadašnji vezista Čelsija, Benfike, Mančester Junajteda i Rome, do sada nije znao za ništa osim za uspeh u gradu koji leži na reci Roni.

"Ne bi baš bilo fer reći da smo se transformisali samo zahvaljujući meni. Kada sam stigao, bio je veoma važan prvi meč protiv Marselja koji smo apsolutno morali da pobedimo. Tada smo odmah osetili bolju atmosferu. Pozitivna atmosfera, u velikom klubu, nastaje samo kada se postižu dobri rezultati", rekao je Matić za klupski sajt.

20.45: (2,65) Lion (3,20) Lans (2,75)

Bivši igrač Rena koji će u avgustu da napuni 36 godina, potpisao je ugovor na dve i po godine krajem januara.

"Život fudbalera podrazumeva mnogo putovanja, ali to me ne muči. Svi su me ovde dočekali na veoma pozitivan način i želim da se zahvalim svima. To je veliki klub, i šetajući gradom, možete videti koliko građani vole tim. Grad je veoma lep, i srećan sam što sam ovde. Klub je prolazio kroz težak period, ali sam osetio da je Lion u to vreme pravi klub za mene, da je ovo projekat koji mi odgovara. Znam da uvek postoji rizik. Svakodnevno rizikujemo, čak i kada se vozimo na posao. Uveren sam da sam doneo pravu odluku".

Matićeve godine, ali i karijera započeta 2005. godine, daju mu veliko iskustvo i omogućavaju mu da ostane miran u napetim situacijama. Jednostavnost igre je ono što je oduševilo sve u Lionu.

"Kada sam bio mlađi, imao sam više talenta kao broj 10. Kako sam brzo odrastao, izgubio sam malo tehnike i morao sam da se vratim na broj 6. Mislim da sam uvek imao talenta otkako sam počeo da se bavim sportom. U Srbiji 90-ih su opcije bile ograničene. Imao si loptu i morao si da igraš fudbal ili košarku. Volim fudbal, a lopta je bila jedina igračka koju sam imao kao dete. Takođe igram košarku svakog leta tokom odmora", poručio je Nemanja Matić.

Dok je OL krenuo iz donjeg doma i stigao do 10. mesta sa 28 bodova, šest više od zone ugroženih, Lans je na sedmoj poziciji s 36 bodova. Tim sa severa Francuske ne odustaje od plasmana u Ligu šampiona i pet koraka je udaljen od četvrtoplasiranog Lila.

Dobra vest za domaći Lion je da će na raspolaganju da ima kompletan sastav. Trener Saž potvrdio je na konferenciji za novinare pre meča da će i Aleksandr Lakazet biti spreman.

"Lakazet je trenirao individualno, jer je morao da prati program koji je prilagođen njegovoj situaciji da bi igrao u nedelju. Lepenan je u februaru igrao dva puta za B tim i sada može da bude sa nama", zadovoljan je trener.

------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

FRANCUSKA 1 - 24. KOLO

Petak

Monako - Pari Sen Žermen 0:0

Subota

Rems - Lil 0:1 (0:0)

/Dejvid 56/

Klermon - Marselj 1:5 (0:1)

/Butoba 53 - Endiaje 23, Obamejan 59, Klos 67, Enrike 80, Mumbanja 90+1/

Nedelja

13.00: (3,40) Tuluz (3,30) Nica (2,35)

15.00: (1,63) Brest (3,80) Avr (5,70)

15.00: (2,10) Monpelje (3,40) Strazbur (3,60)

15.00: (1,85) Nant (3,45) Mec (4,50)

17.00: (1,45) Ren (4,70) Lorijen (8,00)

20.45: (2,65) Lion (3,20) Lans (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1LionOlimpik LionNemanja MatićLans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara