(©Reuters)
(©Reuters)

Litvanija odolevala poluvreme, a onda je ušao Sensi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 23:09

Azuri pobedom nad Litvanijom (2:0) održali stoprocentan učinak posle tri kola kvalifikacija

Posle Severne Irske i Bugarske, izabranici Roberta Mančinija uzeli su meru i Litvancima, a pobedu Italijana (2:0) režirali su rezervisti na čelu sa Stefanom Sensijem.

Poučeni iskustvom prethodnika koji su već u prvom poluvremenu padali pod naletom Azura, Litvanci su se od početka susreta fokusirali isključivo na defanzivu te je poluvreme bez udarca u okvir gostiju bilo mala cena s obzirom na to da su uspeli da odole pred napadima rivala.

Izabrane vesti

Gusta odbrana Litvanaca uspevala je da zaustavi sve pretnje Italije, a najbliži vodećem pogotku bili su Pelegrini u 10. i Emerson u 41. minutu, koji su bili neprecizni.

U želji da što pre pronađe rešenje za bedem domaćina Mančini je već na početku drugog dela igre šansu pružio Federiku Kijezi i Stefanu Sensiju, a dvojac rezervista je posle manje od dva minuta pokazao da je izbor iskusnog stratega bio pun pogodak. Kijeza je uputio udarac koji je Svedkauskas uspeo da odbije, međutim zahvaljujući Lokateliju Italijani su stigli do popravnog pokušaja koji je sa ivice šesnaesterca iskoristio Sensi.

Vodeći pogodak gostima je otvorio značajno više prostora u ofanzivi pa su se u nastavku nizale šanse u kojima je glavni akter bio Imobile. Ipak, golgeter Lacija nije uspeo da udvostruči prednost iz prilika u 57. i 80. minutu, ali mu su mu zicer obezbedili Kijeza i Barela. Fudbaleri koji su u drugom poluvremenu ušli u igru napravili su pometnju pred golom rivala u sudijskoj nadoknadi, a iako su obojica faulirana u kaznenom prostoru, arbitar Raškovski se oglasio tek pri startu Kazlauskasa nad Barelom i pokazao na belu tačku. Novu priliku Imobile je ovaj put iskoristio i pogotkom sa penala stavio tačku na susret.

Istovremeno je u okviru Grupe C odigran duel Severne Irske i Bugarske koji je završen bez pogodaka (0:0).

EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO U KATARU 2022. GODINE - 3. KOLO

GRUPA C

Litvanija - Italija 0:2 (0:0)

/Sensi 47, Imobile 90+4p/

Severna Irska - Bugarska 0:0



tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeStefano Sensi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara