Liverpul osvojio prvo mesto bez pola tima, Atalanta će moći da kalkuliše protiv Ajaksa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 01.12.20. | 22:53

Odluka o drugom putniku pada u direktnom duelu u Amsterdamu

Liverpul je obezbedio prolaz u osminu finala Lige šampiona kao prvoplasirani iz grupe D, a odluka o drugom putniku u nokaut fazu će pasti u direktnom duelu Ajaksa i Atalante u Amsterdamu u poslednjem kolu.

Redsima je za prvo mesto bila dovoljna minimalna pobeda nad Ajaksom kući – 1:0. Bez pola tima i gomile povređenih igrača, Liverpul je iskoristio kardinalnu grešku Ajaksovog golmana Andrea Onane i zahvaljujući remiju Atalante kod kuće protiv Midtjilanda (1:1) je kolo pre kraja cementirao prvo mesto. Što znači i bolju poziciju na žrebu…

Izabrane vesti

Bez Van Dajka, Gomeza, Aleksander Arnolda, Alkantare, Keite, Milnera, Oksa, Šaćirija, a večeras i Alisona koji je zbog lakše povrede dobio poštedu, Klop je morao da krpi tim, pa su startovali debitant Keleher na golu, Vilijams na desnom beku i strelac odlučujućeg gola Kurtis Džons u vezi. A jeza je uhavtila navijače Liverpula kada se na povredu skočnog zgloba u prvom poluvremenu požalio i Endi Robertson. Ipak, neuništivi Škot je stegao zube i vratio se na teren.

Fabinjo je odigrao još jednu doktorsku partiju na poziciji štopera, a Klop je opet rotirao u napadu, pa je ovoga puta Žota poslao na klupu Firmina i zaigrao u trozupcu sa Maneom i Salahom.

Mladi Džons je otvorio utakmicu stativom, a Ajaks je došao sa namerom da se nadigrava svestan da mu je ključni meč svakako sa Atalantom u poslednjem kolu. Kopljanici su pokušavali da igraju, bili ravnopravan rival, imali svoje šanse i potpuno zasluženo je poluvreme završeno bez pobednika. To što je mladi golman Keleher na debiju bio jedan od najboljih igrača Liverpula, najbolje govori kakav je bio odnos snaga u prvom poluvremenu.

Počeo je Liverpul nešto agresivnije u drugom poluvremenu i onda dobio poklon za vođstvo. Neko Vilijams je uputio centaršut za koji je Onana mislio da ide u gol-aut i pustio je loptu. Ali nije video Džonsa koji je sačekao centaršut i pogodio praznu mrežu.

Firmino je imao sjajnu šansu za 2:0, da bi Keleher sjajan debi začinio fenomenalnom odbranom šuta Huntelaru u samom finišu meča. Sačuvao je pobedu Liverpulu koji će na gostovanju Midtjilandu u poslednjem kolu moći da izađe sa kombinovanim timom i da odmori igrače što je Klopu preko potrebno.

Da stvari po Ajaks budu gore, Atalanta je uspela da se u finišu meča u Bergamu spase šokantnog poraza od Midtjilanda pa joj sada u poslednjem kolu odgovara i remi u Amsterdamu za prolaz dalje. Mada, možda je ovo i bolje za Ajaks jer su prošle sezone imali zicer protiv Valensije na svom terenu u poslednjem kolu i nisu uspeli da osvoje neophodni bod.

Atalanta je u prvom meču raznela Midtjiland u gostima, ali su Danci večeras pokazali da ipak nisu zalutali u Ligu šampiona i osvojili su prvi bod. Ponovo se pokazalo da Atalanti ne ide baš najbolje kada Zapata i Murijel startuju u tandemu i da je Murijel daleko korisniji kao džoker sa klupe.

Gasperini nije mogao da računa na nekoliko bitnih igrača poput Golinija, Malinovskog, Mirančuka, Kaldare i Pašalića, ali kvalitet ove Atalante je što ima dugačku klupu i uvek može da aktivira plan B. Sjajne prilike su propustili Zapata i Hatebur na početku meča i stigla je kazna u 13. minutu. Kaba je sjajno grudima odložio na volej Šolcu koji je ispalio projektil u mrežu Atalante.

Nastavili su domaći da promašuju, a Kaba je u drugom poluvremenu imao fantastičan pokušaj petom za 2:0 koji je zaustavila prečka. Gasperini je trostrukom izmenom dodao gas i Atalanta je počela da melje rivala. Traore i Zapata su imali sjajne šanse, pa je u 79. minutu napokon stiglo zasluženo izjednačenje. Hatebur je u svom stilu sjajno centrirao, a argentinski štoper Romero postigao divan gol glavom i doneo Atalanti bod koji menja situaciju pred odlućujući meč u Amsterdamu.

Remi joj znači praktično koliko i pobeda jer u svakom slučaju ne bi smela da izgubi u poslednjem kolu. Atalanti će biti dovoljan i bod, ali znamo svi da ovaj tim ne ume da kalkuliše i igra na bod, pa nam deluje da ćemo gledati spektakularan fudbal dva ofanzivna tima u meču koji je biti ili ne biti za oba rivala.

GRUPA D

Liverpul - Ajaks 1:0 (0:0)

/Džons 58/

Atalanta - Midtjiland 1:1 (0:1)

/Romero 79 - Šols 13/



tagovi

Kurtis DžonsKristijan RomeroMidtjiland

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara