Van Dajk i Mane (©reuters)
Van Dajk i Mane (©reuters)

Liverpul se ne predaje: Ings i Džerard se igrali sa živcima svojih, Maneov savršen trzaj overio Vila Park

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.05.22. | 22:56

Pobeda na teškom gostovanju u Birmingemu

Šampionska trka se nastavlja, Liverpul se ne predaje i ostaje u životu za titulu! Sav je pritisak sada prebačen na Mančester Siti koji će u sredu biti gost Vulverhemptona na stadionu Molino i sav će fokus tamošnje fudbalske javnosti biti usmeren na ovaj duel od kojeg će unnogome zavisiti kako će izgledati završnica prvenstva.

Drhtali su Redsi na Vila Parku, imali intervale totalne dominacije i delimične podređenosti u odnosu na motivisanog domaćina, koji je uprkos izostanku takmičarskog interesa i te kako bio raspoložen da se nadmudruje sa ovogodišnjim finalistom Lige šampiona i potencijalnim kandidatom za četiri dostupna trofeja. Na kraju je Liverpul slavio rezultatom 2:1 (1:1) zahvaljujući čistoj majstoriji Sadija Manea, mada se nekadašnji golgeter Redsa Dani Ings igrao sa živcima svog nekadašnjeg kluba, baš kao što je to sa klupe činio Stiven Džerard. Maksimalno profesionalno postavio se prema ovom susretu nekadašnji kapiten i živa legenda bez obzira što je Liverpulu pobeda daleko potrebnija i rezultat toga umalo je bio nerešen ishod koji bi verovatno rešio pitanje šampiona.

Izabrane vesti

Ings je pogotovo bio motivisan u samoj završnici susreta kada je ušao pod kožu odbrani Redsa i naterao je da posebnu pažnju obrati na njega. Imao je jednu vrlo dobru šansu u 84. minutu kada je posle solo prodora pucao u donji desni ugao ali je njegovu nameru pročitao Alison, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije pronašao metu, s tim da je i bez intervencije VAR sistema bilo jasno da se rasni golgeter nalazio u dubokom ofsajdu.

Dugo je i pre tih pokušaja Ingsa Aston Vila imala dobru poziciju da izvuče makar bod. Tome je na put stao Sadio Mane posle vrhunskog centaršuta Luisa Dijaza i još bolje reakcije senegalskog ofanzivca koji je čudo napravio jednim potezom. Treba znati i umeti tako nešto, Mane se nalazio leđima okrenut golu Emilijana Martineza, a Dijazovu loptu je skrenuo sa takvom lakoćom da je to estetski izgledalo perfektno.

Definitivno nije bilo lako Liverpulu da se oporavio posle remija sa Totenhemom i videlo se da u ekipi Jirgena Klopa postoji određeni pritisak sa kojim se zasad dobro nosi. Već u 4. minutu Daglas Luiz šokirao je Crvene pogotkom iz neposredne blizine gola, ali je već nekoliko trenutaka kasnije Džoel Matip vratio balans u susret i na semaforu je stajalo 1:1 s kojim se guralo sve do 65. minuta kada je Mane stupio na scenu. S njegovim pogotkom ne samo da se rezultat potpuno okrenuo, već je postalo jasno da je Liverpul tek drugi klub u istoriji Premijer lige čija su trojica igrača imala bar po 15 ligaških golova. Sada su pored Manea to uradili još Mohamed Salah i Diogo Žota, dok su pre osam godina to učinili Serhio Aguero, Edin Džeko i Jaja Ture sa Mančester Sitijem.

Rano vođstvo Aston Vile i pogotovo reakcija Klopove ekipe dokaz je kolika je mentalna snaga iste. Biće potrebno Liverpulu da napumpa samopouzdanje kako zna i ume, pogotovo jer se približava finale Lige šampiona protiv madridskog Reala. Imaće razloga i Džerard da bude nezadovoljan posle poraza, jer je propuštena dobra šansa da se Vila probije u gornju polovinu tabele.

Sada je Siti na potezu.

PREMIJER LIGA – ZAOSTALE UTAKMICE

Utorak

Aston Vila - Liverpul 1:2 (1:1)

/Luiz 3 – Matip 6, Mane 65/

Sreda

20.30: (4,90) Lids (3,60) Čelsi (1,75)

20.45: (1,48) Lester (4,40) Norič (6,75)

20.45: (4,60) Votford (3,50) Everton (1,82)

21.15: (11,0) Vulverhempton (6,25) Mančester Siti (1,25)

Četvrtak

20.45: (1,35) Totenhem (5,00) Arsenal (9,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Žoel MatipDaglas LuizSadio ManeLiverpulAston Vila

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara