Matija Ljujić (©YouTube)
Matija Ljujić (©YouTube)

Ljujić ostao veran Ujpeštu: Ni moje ćerke nisu naučile da čitaju preko noći, pa neće ni ovaj klub postati uspešan

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.06.24. | 13:56

Srpski vezista potpisao novi ugovor sa mađarskim prvoligašem

Branko Pauljević će ovog leta napustiti mađarskog prvoligaša Ujpešt, ali ne i sunarodnik Matija Ljujić. Ovaj 30-godišnji vezista, koji je svojevremeno prošao kompletnu omladinsku školu Partizana, produžio je ugovor sa klubom iz Budimpešte.

Ujpešt je prošle sezone jedva izbegao ispadanje iz elitnog ranga, bio je prvi iznad crte sa šest bodova više od Kišvarde. I pored toga čelnici kluba smatraju da mogu da budu zadovoljni pojedinim igračima, pa su prvo produžili ugovor sa Simonom Kristijanom, a zatim i sa Ljujićem.

Izabrane vesti

Iako je imao ponude iz Turske i Poljske, srpski fudbaler je prhvatio ponudu Ujpešta i ostaće u klubu i sledeće sezone.

Stručni štab veruje u dugoročne planove i sistematski radi na njima. U Turskoj i drugim mestima je popularno da gazda podigne kapital, ali da druge sfere ne budu razvijene i onda čitav projekat ostane nedovršen. Samo su igrači i navijači ti koji budu prevareni velikim obećanjima. U ovom slučaju je stvar potpuno suprotna, menadžment kluba želi da se popravlja godinu po godinu, korak po korak. Ni moje ćerke nisu naučile da čitaju i pišu preko noći, tako ni klub ne može da postane naprasno veliki i uspešan. Cilj nam je da zaigramo u Evropi što je pre moguće, ali i da izgradimo kulturu koja će ostati i kada ovi treneri i igrači odu. To je zapravo glavni cilj menadžmenta“, objasnio je Ljujić za sajt Ujpešta.

Ujpešt je u 20. veku bio velikan mađarskog fudbala, osvojio je čak 20 titula, a ima i po jedno polufinale u Kupu šampiona (1974) i Kupu pobednika kupova (1962). Poslednju titulu je osvojio 1998. godine, dok je poslednji trofej u vitrine ušao 2021, kada je po 11. put osvojen Kup Mađarske.

Ljujić je u Ujpešt došao na leto 2022. godine iz Hapoel Haife, a prošle sezone je na 21 mečeva postigao 10 golova i zabeležio četiri asistencije. Da od oktobra do februara nije morao na pauzu statistika bi mu verovatno bila još bolja.

Tokom karijere Ljujić je igrao još za Mladost Lučane, Teleoptik, Rad, Žalgiris, Velington, Belanenseš, Bnej Jehudu i južnokorejski Kanvon.



tagovi

Matija LjujićUjpeštMađarska 1Branko Pauljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara