Davor Berber, trener Novog Pazara (© Star sport)
Davor Berber, trener Novog Pazara (© Star sport)

Ljutnja Novog Pazara: Zašto mi uvek igramo prvi?

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 11:55

„Regularnost dosadašnjeg dela prvenstva je već dovedena u pitanje“, smatraju kraj Jošanice

Trebalo je da bude pobeda za miran san, samo što u Novom Pazaru mira nema. Čelnici kluba iz Raške oblasti pobunili su se protiv organizatora takmičenja što ih, kako smatraju, stavlja u neravnopravan položaj u završnici prvenstva kad se odlučuje ko će izboriti opstanak.

Tim trenera Davora Berbera savladao je u subotu Mladost (4:1), popeo se na 14. mesto koje garantuje očuvanje statusa, makar dok se ne završi meči niškog Radničkog sa Radom, a ta dva tima su na tabeli, trenutno, najugroženija.

Izabrane vesti

Pazarci su se saopštenjem za javnost obratili rukovodiocima Superlige, sa zahtevom da se mečevi poslednja dva kola igraju u istom terminu kako bi se smanjila mogućnost nečasnih radnji.

„Novi Pazar zahteva od Zajednice Super lige i Prve lige Srbije da se sve utakmice poslednja dva kola prvenstva igraju u istom terminu. Regularnost dosadašnjeg dela prvenstva je već dovedena u pitanje, a sa skandalima se nastavlja odlukom da se, mimo dosadašnje prakse, igraju u dva dana i u različitim vremenskim periodima“, ljuti su Pazarci.

S tim što aktuelno 36. kolo još nije okončano. Tek će biti danas. A i prošlost je pokazala da se mečevi koji nešto odlučuju (za titulu, mesto u Evorpi, borbi za opstanak) igraju u identičnim terminima. I to zaista važi za poslednja dva kola. Nezadovoljstvo Pazaraca leži u činjenici da su minule tri runde zaista igrali pre konkurenata za mesto u elitnom rangu. Tako je bilo protiv Zlatibora u Užicu, Voždovca na svom terenu, te u Bačkoj Palanci pre nekoliko dana.

U prvenstvima svih evropskih liga, završnica se igra u identičnim terminima, osim u Srbiji, što ostavlja ozbiljnu sumnju da se „odabrani“ klubovi dovedu u privilegovan položaj. Novi Pazar već nekoliko kola igra dan pre konkurenata za ispadanje iz lige, a i za sledeću, možda, odlučujuću utakmicu, predviđen je isti raspored“.

U završne dve runde Novi Pazar putuje u Gornji Milanovac na megdan Metalcu i čeka Napredak.

„Najmanje što može da se uradi je da se sve utakmice igraju u subotu, u jedinstvenom terminu za sve klubove. Ceo fudbalski svet sa podsmehom prati dešavanja u našem fudbalu i najmanje što možemo da uradimo je da bar na ovaj način sprečimo dalju blamažu“, stoji u objavi Pazaraca.


 


tagovi

FK Novi PazarNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara