Lazar Pavlović (©FK Voždovac)
Lazar Pavlović (©FK Voždovac)

Lokalpatriotizam nekada velike Partizanove nade: Lazar Pavlović u Voždovcu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.01.24. | 14:25

Ugovor na tri godine

Trebalo je da bude jedna od Partizanovih “zlatnih koka”, ali slučaj Lazara Pavlovića jedan je od onih koji pokazuju koliko težak ume da bude taj prelazak iz omladinskog na ozbiljan, seniorski fudbal. Pavlović je prinuđen da fudbalsku sreću traži zaobilaznim putem, a posle kiparskog AEL-a i niškog Radničkog došao je red da probao da se pronađe u – Voždovcu.

Zmajevi su objavili da je 22-godišnji vezista potpisao ugovor na tri sezone i odmah se priključio pripremama za prolećni deo sezone. Jesenji je Voždovac završio u stilu i sa 10 bodova osvojena u poslednja četiri kola probio se do šestog mesta na tabeli Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Lazar je igrač koji svojim profilom odgovara našem načinu i filozofiji igre. Svakako, elitni igrač svoje generacije koji nije još uspeo da profiliše karijeru onako kako je zamišljao, ali smatram da je sada na pravom putu i na pravom mestu. U prethodnim sezonama smo sa fudbalerima koji su imali slične putanje pokazali da možemo da ih vratimo u kolosek i pomognemo im da ostvare svoj potencijal i ne sumnjam da će to biti slučaj i sa Lazarom”, rekao je sportski direktor Zmajeva Bojan Leontijević.

Sam Pavlović je istakao da je u Voždovac stigao sa jasnim ciljevima, ali delom i zbog toga što sada radi u – komšiluku.

Ciljevi koji su postavljeni, osvajanje Kupa i plasman u Evropu, odlična su motivacija… Pričao sam sa trenerom (Markom Savićem, prim. aut.) i video da imamo iste ambicije i želje, te mi je odluka da dođem na Krov bila laka. Živim već 12 godina na Voždovcu i to je svakako bio dodatni motiv. Mislim da svojim profilom i sposobnostima mogu da pomognem i želim da se što pre adaptiram. Svi smo mladi igrači, svi imaju veliki potencijal i to su pokazali na terenu, ostaje nam samo da vredno radimo i verujemo u sebe i ekipu”.


tagovi

Lazar PavlovićZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara