Lorenco Insinje (AFP)
Lorenco Insinje (AFP)

Lorenco Insinje zaštitnim znakom do prvenca u MLS-u (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.08.22. | 04:53

Toronto igrao na italijanski pogon i pobedio Nešvil u gostima - 3:4

Mnoge fudbalske kvalitete poseduje Lorenco Insinje, ali složićete se da mu je ulazak ka sredini, kretnja u jaču desnu stranu, te udarac iz daljine kroz kroz karijeru postao zaštitni znak. Nadavao se u dresu Napolija i reprezentacije Italije omaleni krilni fudbaler raznoraznih "kifli", a iako ovog puta nije zavrnuo loptu u dalji, već u bliži ugao, Insinje je na vrlo efektan način došao do prvenca u MLS-u. Za premijerni gol u Severnoj Americi bila su mu neophodna četiri nastupa.

Popularni Manjifiko je sigurno mogao da odigra još par sezona na nivou koji iziskuju lige petice, međutim odlučio je da se preseli na severnoamerički kontinent i da tamo uveseljava publiku svojim majstorijama. U kvalitete rođenog Napolitanca uverili su se fudbaleri Nešvila u ludoj utakmici u Tenesiju na čijem kraju su poneli epitet poraženog tima - 3:4.

Izabrane vesti

Igrao je Troronto na italijanski pogon sa Domeniko Krišitom, Federikom Bernardeskim i Insinjeom u startnoj postavi. U prvom poluvremenu se Džonatan Osorio mačevao sa Muhtarom i Banberijem koji su u dva navrata neutralisali prednost koju je Kanađanin donosio svom timu u prvom poluvremenu. U drugom delu utakmice, štafetu su preuzele snage sa Apeninskog poluostvra. Prvo je u 54. minutu pogodio Bernardeski sa bele tačke, a onda Insinje majstorski šutirao petnaestak minuta pre kraja.

Nadu domaćinu vratio je Voker Cimerman u 84. minutu, ali nije pao osmi gol na meču, te je Nešvil poražen drugi put u poslednjih pet utakmica koliko traje njegova serija bez trijumfa. Za to vreme Toronto je osvojio sedam od mogućih devet bodova u poslednja tri duela, ali za proboj do plej-of zone biće mu neophodan kontinuitet.



tagovi

Lorenco InsinjeFK TorontoTorontoFederiko Bernardeski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara