Iz arhive - Andre Aju (©AFP)
Iz arhive - Andre Aju (©AFP)

Lorijan dva puta vodio, a onda se pojavio Andre Aju! Gol glavom, pa makazice za 3:3

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.01.24. | 17:22

Klermon stigao do četvrtog boda iz dve utakmice, Rems kiksnuo protiv Nanta

Ne cveta cveće u Lorijanu ove sezone, još je teže postalo kada su petorica fudbalera napustila klub zbog Afričkog kupa nacija, a očigledno je i sreća okrenula leđa klubu iz Bretanje.

Više od tri meseca nisu uspeli da osete slast pobede i činilo se da je danas taj dan kada će konačno srušiti sve barijere, ali kad neće, onda neće. Lorijan je sve do 85. minuta imao gol prednost protiv Avra, a onda se utakmica pretvorila u potpuni spektakl i šou u režiji Andrea Ajua! Napadaču iz Gane bilo je potrebno dvadesetak minuta na terenu da postigne dva gola i dva puta vrati Avr iz mrtvih za konačnih 3:3 (1:1).

Izabrane vesti

Kakav način i momenat da zabeleži debitantska dva pogotka za Avr iskusni ofanzivac koji je kroz karijeru prošao sito i rešeto. Pre samo šest dana doživeo je debakl sa Ganom Afričkom kupu nacija, odmah se vratio klupskim obavezama i u svom prvom meču po povratku pokazao da bi mogao da bude jako bitan faktor za klub u predstojećoj borbi za opstanak!

Fantastičan posao uradio je Aju danas. Ušao je na teren u 70. minutu, u trenutku kada je domaćin vodio sa 2:1 i jako brzo napravio veliku razliku. Prvo je sjajno iskoristio centaršut Nabila Aliuija da bi pogodio glavom, da bi u četvrtom minutu nadoknade, praktično u sledećem napadu pošto je Lorijan stigao do šokantnih 3:2 izveo majstoriju o kojoj će se pričati. Aju je izveo “makazice“, doduše ne klasične, već je više prebacio loptu preko glave i lobovao nemoćnog Ivona Mvoga za konačnih 3:3. Svakako, izgledalo je spektakularno!

Koliko je Lorijan zapao u krizu posle ne toliko lošeg početka najbolje govori to da je za ova tri meseca posta uspeo da osvoji samo dva boda, a samo danas je mogao da uradi više. Ali, nije. Lorijanu predstoje teški dani, već u sledećem kolu sledi gostovanje direktnom konkurentu Mecu koji takođe ređa užasne rezultate.

Šta reći jop za nesrećni Lorijan. Imran Luza i Ajman Kari nosili su “fenjeraša“ Lige 1 85 minuta, čak je marokanski vezista uspeo da proigra Mohameda Bambu za kasni gol i 3:2, ali Andre Aju nije dozvolio da bodovi ostanu na Mustuaru.

Rems je baš ozbiljno kiksnuo posle vezanih pobeda nad Avrom i Monakom u gostima, pošto je odigrao mršavih 0:0 protiv Nanta koji je bio u seriji od četiri prvenstvena poraza.

Klermon je iz dva poslednja kola uspeo da izvuče četiri boda, a danas je na svom terenu uspeo da zaustavi sve ozbiljniji Strazbur za konačnih 1:1. Gosti su poveli u 34. minutu golom Mojzea Diona, dok je izjednačenje stiglo na otvaranju drugog poluvremena posle izvanredne reakcije Šamara Nikolsona.

FRANCUSKA 1 – 19. KOLO

Petak

Lion - Ren 2:3 (0:3)

/Enrike 57, Lakazet 78 - Terije 22, 41, Due 36/

Subota

Nica - Mec 1:0 (0:0)

/Gesan 77pen/

Marselj - Monako 2:2 (1:2)

/Obamejan 38, Balerdi 50 - Ben Jeder 7, Akliuš 45+3/

Nedelja

Monpelje - Lil 0:0

Klermon - Strazbur 1:1 (0:1)

/Nikolson 52 – Dion 34/

Lorijan - Avr 3:3 (1:1)

/Luza 33, Kari 51, Bamba 90+1 – Sabi 15, Aju 85, 90+3/

Rems - Nant 0:0

17.05: (3,80) Tuluz (3,50) Lans (2,10)

20.45: (1,42) PSŽ (4,60) Brest (7,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Ajman KariLorijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara