Loša vest iz Ukrajine za Zvezdu: Šahtjor ponovo okrenuo protiv Zorje

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 19:04

Na kraju još jedna pobeda protiv Zorije iz Luganska

Crvena zvezda je pobedom u 173. večitom derbiju praktično stavila obe ruke na šampionski pehar i obezbedila nastavak dominacije u srpskom fudbalu. Tinja nada u Ljutice Bogdana da bi, kao i prošle godine, mogli da se nađu u probranom društvu Lige šampiona, bez vatrenog dvomeča u kvalifikacijama.

I dalje Crvena zvezda zavisi od raspleta u šest nacionalnih prvenstva, mada joj dešavanja u Danskoj i Češkoj i te kako idu na ruku. Rijeka i dalje odoleva zagrebačkom Dinamu u Hrvatskoj, ali ponovo je loša vest za crveno-bele stigla iz Ukrajine. Kao pre nekoliko dana Šahtjor iz Donjecka je bio na ivici kiksa. Mučio se i patio protiv Zorje iz Luganska, ali je ponovo okrenuo rezultat i zadržao četiri boda više u odnosu na Dinamo iz Kijeva – 2:1. Do kraja ukrajinskog šampionata ostalo je samo šest kola, i veliko je pitanje da li Dinamo imati više mogućnost da se približi velikom rivalu. Bez obzira na mešusobni duel zakazan za 11. maj.

Izabrane vesti

Mogla je Zorija iz Luganska da Crvenoj zvezdi učini veliku uslugu. Isti tim je i pre nekoliko dana, u prošlom kolu, igrao sjajno protiv Šahtjora. Vodio je i pao u finišu. Danas je viđena repriza. I zaista je malo nedostajalo Zoriji da podigne temperaturu u Ukrajini do tačke ključanja.

Šahtjor je odigrao prilično slab meč, bio nervozan u završinici. Rudari su u 50. minutu morali da jure prednost rivala, pošto je Antijuk pogodio mrežu domaćina. Ništa nije polazilo za rukom Šahtjoru, ali je onda odličnim odlukama trener Marino Pušić probudio ceo tim.

Ukazao je poverenje 19-godišnjem Brazilcu Eguinaldu u 64. minutu. I baš taj momak je poravnao rezultat osam minuta kasnije, kada je iskoristio asistenciju Kevina.

Stiskao je Šahtjor, šutirao iz svih pozicija, i došao do toliko željenog pogotka u 87. minutu. Strelac je bio Sikan, i to ponovo na asistenciju Kevina.



tagovi

Šahtjor Donjeck

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara