Luj van Gal (©Reuters)
Luj van Gal (©Reuters)

Loše vesti iz Holandije: Van Gal boluje od raka prostate

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.04.22. | 00:40

Selektor Holandije potvrdio da mu je dijagnostifikovana opaka bolest

Iskusni stručnjak, selektor Holandije, Luj van Gal, potvrdio je da mu je dijagnostikovan rak prostate. On je ovu lošu vest otkrio tokom gostovanja u nedelju uveče u holandskoj TV emisiji „Humberto“.

Bivši trener Ajaksa, Barselone, AZ Alkmara, Bajerna i Mančester Junajteda rekao je da ima agresivni oblik raka prostate i da je imao čak 25 ​​tretmana u borbi protiv opake bolesti.

Izabrane vesti

"Dok sam bio na klupi reprezentacije morao sam noću da idem u bolnicu, a da igrači to do sada nisu saznali. Mislio sam da sam zdrav, ali nisam. Nisam to želeo da kažem svojim igračima jer je to moglo da utiče na njihova izdanja,“ rekao je Van Gal.

Posle smene Franka de Bura posle neuspeha Lala na Evropskom prvenstvu prošle godine, Van Gal je seo treći put na mestu selektora Holandije. U prethodnom mandatu stigao je do trećeg mesta na Svetskom prvenstvu 2014. u Brazilu.

On je potvrdio da i pored teške bolesti želi da vodi Lale ne Mundijalu u Kataru krajem godine.

"Imam snage i discipline da nastavim da radim svojm posao. Sviđa mi se. Volim da radim s timom. Ovo je poklon za mene u poznim godinama, tako to vidim“, istakao je Van Gal.

Holandija će na Mundijalu bti u Grupi A sa domaćinom Katarom, Ekvadorom i Senegalom.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------



tagovi

Luj van Galreprezentacija Holandije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara