©Starsport
©Starsport

Lučić u Čukaričkom, jednogodišnja pozajmica uz pravo otkupa

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.07.22. | 09:52

Lucidno krilo na Banovom brdu u potrazi za minutima

Angažmanom Nemanje Milunovića Crvena zvezda napravila je jedan od važnih koraka ka konačnom formiranju tima, a iako je sportski direktor Mitar Mrkela najavio mogućnost još jednog pojačanja, u prvom planu iz perspektive sportskog sektora crveno-belih trenutno je rasterećenje igračkog kadra.

Pozicija levog krila dolaskom Stefana Mitrovića postala je ubedljivo najopterećenija kada je u pitanju broj igrača koji za nju konkurišu, a epilog je bio odluka rukovodstva da pošalje na pozajmicu Vladimira Lučića.

Izabrane vesti

Talentovani dribler privukao je pažnju nekolicine superligaša, interesovanje su između ostalih pokazali Radnički iz Niša i Napredak, ali je na kraju do talenta rođenog 2002. godine stigao Čukarički sa kojim je šampion Srbije dogovorio jednogodišnju pozajmicu uz pravo otkupa na kraju sezone.

Lučić će se već od danas priključiti treninzima Brđana i početi da se bori za minute u timu sa kojim je tokom jednog od ranijih prelaznih rokova već odradio pripreme, ali je tada umesto na Banovo brdo ipak prosleđen u IMT.

Upravo u dresu Traktorista đak crveno-bele škole doživeo je tokom prethodne sezone procvat i potvrdio spremnost za veće izazove. U dresu kluba kraj Hale sportova Lučić je postigao 13 pogodaka i bio jedan od najzaslužnijih što je njegov klub stigao na korak do elite gde ga je u baražu zaustavio Novi Pazar. Kontinuitet vrlo dobrih igara Lučić je nastavio u Zvezdi tokom letnjih priprema, ali se pozajmica ispostavila kao bolja opcija usled oštre konkurencije.

Hitri krilni ofanzivac igrama je potvrdio potencijal, čak i zaradio minute u prva tri kola Mozzart Bet Superlige, medjutim jasno je da bi u Ljutice Bogdana u nastavku sezone imao nedovoljnu minutažu što bi moglo da se odrazi na razvoj. Podsetimo, uz Lučića, crvrno-beli među svojim igračima imaju još četiri kandidata za ofanzivnu ulogu uz levu aut liniju - uz neprikosnovenog Aleksandra Kataija, tu su još Stefan Mitrović, Nemanja Motika i Ibrahim Mustafa.

U novoj sredini među konkurentima Lučiću za minute biće Luka Adžić, Ibrahim Ndijae, i Aleksa Janković koji izlazi iz povrede, ali svako od pomenutih ofanzivaca sposoban je da igra i na drugim pozicijama u napadu.


tagovi

Vladimir LučićČukaričkiFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara