Luda Atalanta okrenula Lacio sa 0:2 na 3:2 i obradovala Juve! Ruslan odgovorio Sergeju bombom, Strakoša sve uprskao (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.06.20. | 23:45

Sjajan meč u Bergamu

Opšti konsenzus u Italiji je da su Atalanta i Lacio dva tima koji igraju najlepši fudbal u Seriji A, pa se od njihovog međusobnog duela i nije očekivalo ništa drugo osim sjajne utakmice. Nemoguće je da takva dva tima odigraju loš i dosadan meč. A ono što su večeras pružili je bila drama čak i iznad očekivanja.

Lacio je furiozno otvorio meč u Bergamu i vodio 2:0 posle desetak minuta igre, ali Atalantin turbo fudbal i neograničen talenat su na kraju okrenuli rezultat na 3:2 u korist sjajne ekipe Đan Pjera Gasperinija.

Izabrane vesti

Rezultat iz Bergama je ponajviše obradovao Juventus koji sada ima četitri boda više od Lacija, a Inter je danas i definitivno ispao iz trke za Skudeto. Naravno, ne treba još otpisivati Lacio jer je ostalo još 11 kola do kraja i derbi u Torinu, ali biće jako teško za Rimljane da prestignu šampiona.

I dok bi večerašnji poraz mogao skupo da košta Lacio na kraju, pobeda je Atalanti širom otvorila vrata druge sezone zaredom u Ligi šampiona. Atalantu je ovo bila peta uzastopna pobeda u prvenstvu, a u tom periodu su dali čak 18 golova. Ukupno je Atalanta dala 77 golova na 27 prvenstvenih mečeva od početka sezone i smao je Bajern u ligama petice efikasniji od nje.

Ništa to nije slučajno. Atalanta već duže vreme igra fenomenalan fudbal. Na gol više. Nikada se ne predaje. Uvek je uverena da rivalu može da spakuje nekoliko komada i igra sa neverovatnim samopouzdanjem. Gasperini je napravio mašineriju za postizanje golova.

Ta rizična igra znači i da Atalanta ostavlja rivalim mnogo prostora pred svojim golom što je Lacio večeras iskoristio na početku meča. Posle sjajne kontre u 5. minutu i centaršuta Lacarija, De Ron je zatresao svoju mrežu, a već u 11. minutu je bilo 2:0 za Nebeskoplave posle prave bombe Sergeja Milinkovića Savića sa 20 i kusur metara.  

Ni dva rano primljena gola nisu ubila samopouzdanje domaćih fudbalera koji su još agresivnije krenuli ka golu Strakoše i počeli da ga bombarduju. Nizale su se šanse i konačno je jednu od njih u 38. minutu iskoristio Robin Gosens. Ultraofanzivni levi bek Atalante je fantastičnim trzajem glavom postigao osmi gol u sezoni! Nije loš učinak za jednog beka...

Čim je krenulo drugo poluvreme, krenula je i ofanziva Atalante. Lacio nije uspevao da zadrži loptu i videlo se da neće zadržati ni vođstvo. Na bombu Milinkovića Savića je još moćnijim projektilom odgovorio Ruslan Malinovski. Znaju svi da Ukrajinac ima paklenu levicu, a u 66. minutu je to i dokazao. Šut koji je i na usporenom snimku ide prebrzo...  

Kada je Gasperini uveo sa klupe u igru i Iličića, bilo je jasno da je naredio totalnu ofanzivu. I vratilo mu se. Gostujući golman Strakoša je očajno intervenisao posle Gomezovog kornera u 82. minutu i dozvolio Palominu da napravi totalni preokret. U Laciju više nije bilo energije da odgovori, a Atalanta je propustila još nekoliko dobrih šansi do kraja.

Veče za Atalantu bi bilo još bolje da direktni konkurent Roma nije napravila preokret protiv Sampdorije. Đenovljani su vodili na poluvremenu na Olimpiku, ali je Edin Džeko sa dva gola u nastavku oživeo Romine nade o Ligi šampiona. Mada, kako igra Atalanta... 

SERIJA A - 28. KOLO

Ponedeljak

Fjorentina - Breša 1:1 (1:1)

/Pecelja 29 - Donaruma 17 penal/

Leće - Milan 1:4 (0:1)

/Mankozu 54 penal - Kastilljeho 26, Bonavntura 55, Rebić 57, Leao 72/

Bolonja - Juventus 0:2 (0:2)

/Ronaldo 23 penal, Dibala 36/

Utorak

Verona - Napoli 1:2 (1:1)

/Milik 38, Lozano 90/

SPAL - Kaljari 0:1 (0:0)

/Simeone 90+3/

Torino - Udineze 1:0 (1:0)

/Beloti 16/

Đenova - Parma 1:4 (0:2)

/Falke 59pen - Kornelijus 18, 33, 53, Kuluševski 87/

Sreda

Inter - Sasuolo 3:3 (2:1)

/Lukaku 41 penal, Biragi 45+1, Valero 86 - Kaputo 4, Berardi 81 penal, Manjani 89/

Atalanta - Lacio 3:2 (1:2)

/Gosens 37, Malinovski 66, Palomino 88 - De Ron 5 autogol, Milinković Savić 11/

Roma - Sampdorija 2:1 (0:1)

/Džeko 64, 85 - Gabijadini 11/



tagovi

Ruslan MalinovskiSergej Milinković SavićRobin Gosens

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara