De Araskaeta (©Reuters)
De Araskaeta (©Reuters)

Luda šampionska trka u Brazilu, šest timova bori se za titulu! Flamengo pregazio Palmeiras (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.11.23. | 04:29

Sao Paulo sapleo Bragantino, iz Brazileiraa ispala Amerika Mineiro...

Nigde kao u Brazilu! Čak šest timova bori se za titulu. Luda šampionska trka ulazi u foto-finiš, Botafogo je u najboljoj poziciji, ali razlike su zanemarljive. Jedan neuspeh i očas posla sve se promeni.

Botafogo, Palmeiras, Bragantino, Gremio, Flamengo, Atletiko Mineiro – svi sanjaju velike snove. Svi makar kada zažmure pomisle na veliku feštu. U suludim kombinacijama bi čak i Atletiko Paranaense mogao da se uključi, jer svi krahiraju, a za liderom kasni devet bodova. Nije nemoguće, ali...

Izabrane vesti

Daleko veće šanse imaju velikani. Botafogo jeste u najslabijoj formi, na prethodne četiri utakmice nije trijumfovao, ali isto tako ima i dve utakmice manje od Palmeirasa sa kojim je poravnat. Verdao je mogao da se osami, da napravi korak ka tituli, međutim, visokog leta u derbiju nije bilo. Jeste bolnog prizemljenja. Flamengo ga je pregazio – 3:0 (2:0).

Klub za koji navija svaki drugi stanovnik Rio de Žaneira i koji ima najveću navijačku bazu u Brazilu ponovo je u igri! Svezao je dve pobede, probio se i za petama je vodećem dvojcu. Dobio je možda i najbitniju utakmicu, uvideo da može da baci na pleća glavne konkurente i pride se igra fudbala.

Odbrana Palmeirasa ispadala je kao iz voza kada su vezisti Flamenga podvaljivali lopte. Prelako je dva puta pucala, a Pedri i Đorđijan de Araskaeta su se ovajdili od sjajnih proigravanja saigrača. Gosti su na Marakani teško stvarali šanse, početko drugog poluvremena su ostali bez Gustava Gomesa. Paragvajski defanzivac preoštro je startovao i tek u nastavku Verdao nije imao šta da traži.

Bio je osuđen na poraz, a sudbinu mu je zapečatio Pedri. Završio je majstorsku akciju domaćina u kojoj su igrači Palmeirasa konstantno kasnili korak ili dva. Ili pak nisu ni videli gde ide lopta. Flamengu je naruku išlo i to što je Sao Paulo pogotkom iz penala u nadoknadi preko Erisona sapleo Bragantino.

Od svih timova koji napadaju trofej u Brazileirao samo se Flamengo proslavio. Gremio očekuje derbi kola sa Botafogom, a ono što je sigurno jeste da naredne sezone u elitnom rangu neće igrati Amerika Mineiro...  

BRAZIL 1 - 33. KOLO

Sreda

Internasional - Fluminense 0:0

Amerika Mineiro - Koritiba 0:3 (0:2)

/Gomes 22, Moreno 36, Robson 69/

Atletiko Paranaense - Fortaleza 1:1 (0:0)

/Vilijan 58 - Giljerme 54/

Sao Paulo - Bragantino 1:0 (0:0)

/Erison 90+3pen/

Četvrtak

Flamengo - Palmeiras 3:0 (2:0)

/Pedro 18, 64, De Araskaesta 29/

23.00: (3,00) Korintijans (3,05) Atletiko Mineiro (2,55)

23.00: (2,25) Gojas (3,30) Santos (3,30)

23.55: (1,85) Baija (3,45) Kujaba (4,50)

23.55: (2,10) Botafogo (3,45) Gremio (3,50)

Sreda 22.11.

23.00: Kruzeiro - Vasko

***kvote su podložne promenama




tagovi

Južna AmerikaBrazil 1FlamengoPalmeirasInternasionalFluminenseDe Araskaeta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara